Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Χιλιάδες αυτόχθονες κατασκήνωσαν στη Μπραζίλια για να αποκρούσουν την παράδοση των εδαφών τους στη μεταλλευτική βιομηχανία

Βραζιλία: Χιλιάδες αυτόχθονες κατασκήνωσαν στη Μπραζίλια για να αποκρούσουν την παράδοση των εδαφών τους στη μεταλλευτική βιομηχανία

Τα εδάφη των Ινδιάνων έχουν ήδη πληγεί σκληρά από την αποψίλωση των δασών, την παράνομη εξόρυξη και την παράνομη υλοτομία

Σχετικά Άρθρα
Χιλιάδες Βραζιλιάνοι αυτόχθονες άρχισαν σήμερα να κατασκηνώνουν στην Μπραζίλια για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης του Jair Bolsonaro, την οποία κατηγορούν ότι ευνοεί την οικονομική εκμετάλλευση των εδαφών τους.
Ντυμένοι με τις παραδοσιακές τους φορεσιές, οι εκπρόσωποι αυτοί εκατοντάδων κοινοτήτων αυτοχθόνων κατέλαβαν  μεγάλο υπαίθριο χώρο που βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το προεδρικό μέγαρο, το Κογκρέσο και το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας.
«Ήρθαμε εδώ για να ζητήσουμε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να σταματήσει τις απειλές στα εδάφη μας», δήλωσε στο AFP ο Sinesio Trovao,  εκπρόσωπος της εθνότητας Μαγκούτα-Τικούνα, η οποία είναι μια από τις πιο σημαντικές κοινότητες αυτοχθόνων της Αμαζονίας.
Αυτή η ετήσια κατασκήνωση, που έχει ονομαστεί Terra Livre (Ελεύθερη Γη), είχε ακυρωθεί τις δύο προηγούμενες χρονιές λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Ο ακροδεξιός πρόεδρος Μπολσονάρου ανέβηκε στην εξουσία το 2019 με την υπόσχεση να ανοίξει στην μεταλλευτική βιομηχανία τα εδάφη των αυτοχθόνων, τα οποία έχουν ήδη πληγεί σκληρά από την αποψίλωση των δασών, την παράνομη εξόρυξη και την παράνομη υλοτομία.
Οι κοινότητες των αυτοχθόνων αντιπροσωπεύουν περίπου το 0,2% των 212 εκατομμυρίων κατοίκων της Βραζιλίας, αλλά οι περιοχές τους αντιστοιχούν περίπου στο 13% της επικράτειας της Βραζιλίας.
Οι αυτόχθονες καταδικάζουν την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει κάποια οικονομικά σχέδια, τα οποία θεωρούν επιβλαβή για το περιβάλλον, και την θέσπιση νόμου που θα επιτρέπει την εκμετάλλευση από την μεταλλευτική βιομηχανία των εδαφών τους.

www.bankinwns

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης