Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο - Έχουμε στείλει 100 drones

Πεντάγωνο: Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο - Έχουμε στείλει 100 drones
Oι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει 100 drones Switchblade στην Ουκρανία και διδάσκουν στον ουκρανικό στρατό πώς να τα χρησιμοποιεί

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εκτίμησε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, παρόλο που Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλούν για τον κίνδυνο μιας παρατεταμένης σύγκρουσης. "Φυσικά και μπορούν να το κερδίσουν", είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι σε συνέντευξη Τύπου.
"Η απόδειξη είναι κυριολεκτικά στα αποτελέσματα που βλέπετε καθημερινά… σίγουρα μπορούν να κερδίσουν".
Από την άλλη το Κίεβο κάλεσε τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας να εκκενώσουν "τώρα" την περιοχή, καθώς εκφράζονται φόβοι για μια μαζική επίθεση του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς, την επαρχία που αποτελεί πλέον τον κύριο στόχο του Κρεμλίνου.
Οι περιφερειακές αρχές "καλούν τον πληθυσμό να φύγει από αυτά τα εδάφη και κάνουν τα πάντα ώστε οι εκκενώσεις να γίνουν με οργανωμένο τρόπο", δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ.

Drones

Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει 100 drones Switchblade στην Ουκρανία και διδάσκουν στον ουκρανικό στρατό πώς να τα χρησιμοποιεί, δήλωσε ο John Kirby.
«Έχουμε αποστείλει εκατό drones Switchblade... από το απόθεμά μας", είπε ο Kirby στους δημοσιογράφους.
Πρόσθεσε δε ότι αυτός ο τύπος μη επανδρωμένου αεροσκάφους, γνωστός ως περιπλανώμενος, είτε βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία είτε κατευθύνεται προς τα εκεί.
Σύμφωνα με τον Kirby, ο αμερικανικός στρατός τους διδάσκει σε μια μικρή ομάδα Ουκρανών συναδέλφων από το περασμένο φθινόπωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης