Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου σοκολάτας Kinder μετά τα κρούσματα σαλμονέλας σε παιδιά

Βέλγιο: Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου σοκολάτας Kinder μετά τα κρούσματα σαλμονέλας σε παιδιά
Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 100 κρούσματα σαλμονέλας που συνδέονται με προϊόντα Κinder της Ferrero αναφέρθηκαν σε οκτώ χώρες της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή του εργοστασίου σοκολάτας Kinder.
Σε αυτό το εργοστάσιο εντοπίστηκε μόλυνση με σαλμονέλα αποδοκιμάζοντας «τις ελλιπείς πληροφορίες» που παρείχε ο ιταλικός κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής Ferrero.
«Έπειτα από έρευνες και μετά τις διαπιστώσεις των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Υπηρεσία προχωρεί σήμερα στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της Ferrero στο Αρλόν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AFSCA, η οποία δίνει επίσης εντολή για την ανάκληση όλων των προϊόντων της Kinder που παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο αυτό.

Σε ποιες χώρες έχουν εντοπιστεί κρούσματα σαλμονέλας

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 100 κρούσματα σαλμονέλας που συνδέονται με προϊόντα Κinder της Ferrero αναφέρθηκαν σε οκτώ χώρες της Ευρώπης.
Τα περισσότερα κρούσματα σαλμονέλας, 63 τον αριθμό καταγράφηκαν στη Βρετανία από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2022 με τα περισσότερα να καταγράφονται το προηγούμενο δίμηνο και να αφορούν άτομα ηλικίας 18 ετών και κάτω και ένα ποσοστό γύρω στο 60% σε παιδιά κάτω των πέντε ετών, ενώ είναι περισσότερα τα κορίτσια. Τουλάχιστον εννέα άτομα νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.
Άλλα 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα σαλμονέλας καταγράφηκαν στη Γαλλία, δέκα στην Ιρλανδία, από τέσσερα σε Γερμανία και Σουηδία, δύο στην Ολλανδία και από ένα στο Λουξεμβούργο και τη Νορβηγία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης