Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, λόγω Ουκρανίας και Fed - Στο +0,4% ο Dow, o Nasdaq -1,34%

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, λόγω Ουκρανίας και Fed - Στο +0,4% ο Dow, o Nasdaq -1,34%
Αβεβαιότητα στην Wall…

Μεικτά πρόσημα σημείωσαν οι μετοχές των κυριότερων δεικτών στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ την Παρασκευή 8 Απριλίου, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για αυστηρότερη νομισματική πολιτική.
Από την άλλη, στο επίκεντρο, η Ουκρανική κρίση με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται 45 ημέρες, ενώ δε διαφαίνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών αλλά ούτε διαθέσεις αποκλιμάκωσης με τις πληθωριστικές πιέσεις να εντείνονται....
Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,4%, στις 34.721 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε στο -0,27% και στις 4.505 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε πτώση -1,34%, στις 13.711 μονάδες
Καταγραφή_155.JPG
Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow, 18 μετοχές έκλεισαν σήμερα με θετικό πρόσημο, 11 με αρνητικό και μία έμεινε αμετάβλητη. Των κερδών ηγήθηκαν οι Home Depot (+2,76%), Goldman Sachs (+2,3%) και JPMorgan (+1,83%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Boeing (-1,56%), Salesforce (-1,49%) και Microsoft (-1,46%).
Η Tesla υποχώρησε κατά 3% παρόλο που ο Elon Musk δεσμεύτηκε την Πέμπτη για παραδόσεις του pickup Cybertruck και του Tesla Semi μέσα στο 2023.
Η WD-40 ενισχύθηκε κατά 7,09% αφού η εταιρεία προϊόντων συντήρησης και καθαρισμού ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση κερδών και προέβλεψε ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα έχει μικρή επίδραση στα κέρδη του έτους.
Τέλος η Biogen πρόσθεσε 1,47%, στον απόηχο της ανακοίνωσης των Centers for Medicare and Medicaid Services, τα οποία εποπτεύουν το πρόγραμμα Medicare, ότι οριστικοποίησαν την πολιτική τους σχετικά με την κάλυψη του αμφιλεγόμενου φαρμάκου Aduhelm για τη νόσο Alzheimer που παράγει η εταιρεία.

Στα μάκρο, συρρίκνωση του ισολογισμού της Federal Reserve κατά 95 δισ. δολ. συζήτησαν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, που συμφώνησαν σε ένα μείγμα αποδέσμευσης ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου ύψους 60 δισ. δολ. και ενυπόθηκων δανείων ύψους 35 δισ. δολ. εντός των επόμενων τριών μηνών.
Στη συνεδρίαση, η Fed ενέκρινε την πρώτη της αύξηση επιτοκίου τα τελευταία τρία χρόνια κατά 25 μονάδες βάσης, από το σχεδόν μηδενικό επίπεδο όπου βρισκόταν από τον Μάρτιο του 2020.
Ωστόσο, πολλά μέλη της Fed επιθυμούσαν πιο επιθετικές κινήσεις για την τιθάσευση του ισολογισμού, ήτοι αύξηση του βασικού επιτοκίου έως και 50 μονάδες βάσης.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι στις επόμενες συνεδριάσεις της Fed οι επιτοκιακές αυξήσεις θα ξεκινούν από τις 50 μονάδες βάσης.
Η περιστροφή από τη Fed έχει οδηγήσει τα επιτόκια να εκτιναχθούν υψηλότερα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έφτασε σε υψηλό τριετίας, αυξανόμενο πάνω από το 2,7%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, ανέκαμψε η τιμή του πετρελαίου μετά από τρεις σερί πτώσεις με την τιμή του WTI να σημειώνει άνοδο 2,3% στα 98,26 δολ./βαρέλι. Αντίστοιχα και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,4% στα 1.945 δολάρια ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης