Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Θα ανοίξουν 10 ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση των αμάχων - Που εστιάζουν οι ρωσικές επιχειρήσεις

Ουκρανία: Θα ανοίξουν 10 ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση των αμάχων - Που εστιάζουν οι ρωσικές επιχειρήσεις
Οι ρωσικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην περιοχή Donbass, τη Μαριούπολη και την Μικολάγιφ, σύμφωνα με το  υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας
Δέκα ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές της Ουκρανίας που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις, πρόκειται να ανοίξουν το Σάββατο 9/4, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Irina Vereshuk.

Στους διαδρόμους που προγραμματίζεται να ανοίξουν περιλαμβάνεται ένας για την απομάκρυνση με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς ανθρώπων από την Μαριούπολη, πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης της Luhansk (Λουχάνσκ), Serhiy Gaidai, υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη να απομακρυνθούν και άλλοι άμαχοι από την περιφέρεια αυτή, καθώς έχουν αυξηθεί οι βομβαρδισμοί τις τελευταίες μέρες και στην περιοχή καταφτάνουν περισσότερες ρωσικές δυνάμεις.
Περίπου το 30% του κόσμου παραμένει σε οικισμούς σε όλη την περιφέρεια και τους έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν, όπως είπε.
«Αυτοί (οι Ρώσοι) συγκεντρώνουν δυνάμεις για μια επίθεση και βλέπουμε ότι ο αριθμός των βομβαρδισμών έχει αυξηθεί», σημείωσε ο Serhiy Gaidai σε δηλώσεις του στο δίκτυο της δημόσιας τηλεόρασης.

Βρετανία: Η Ρωσία συνεχίζει να πλήττει αμάχους στην Ουκρανία

Η Ρωσία συνεχίζει να πλήττει αμάχους στην Ουκρανία, όπως αυτοί που σκοτώθηκαν την Παρασκευή 8/4 από την πυραυλική επίθεση σε σιδηροδρομικό σταθμό του Kramatorsk στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το Σάββατο 9/4 η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού.
«Οι ρωσικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην περιοχή Donbass, τη Μαριούπολη και την Μικολάγιφ, υποστηριζόμενες από συνεχείς εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού», τόνισε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, προσθέτοντας πως η ουκρανική αντίσταση εξακολουθεί να αποτρέπει τις φιλοδοξίες της Ρωσίας να εγκαθιδρύσει χερσαίο διάδρομο ανάμεσα στην Κριμαία και το Ντονμπάς.
Σημειώνεται ότι το Reuters δεν έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τις πληροφορίες αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης