Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία - κυρώσεις: «Πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία 900 Ρώσων πολιτών αξίας άνω των 8 δισ. δολαρίων

Ελβετία  - κυρώσεις: «Πάγωσαν» περιουσιακά στοιχεία 900  Ρώσων πολιτών αξίας άνω των 8 δισ. δολαρίων
Με βάση την εκτίμηση της Ελβετικής Ένωσης Τραπεζιτών η συνολική ρωσική περιουσία στις ελβετικές τράπεζες ανέρχεται σε 150-200 δισ. ελβετικά φράγκα
Σχετικά Άρθρα

Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία άνω των 8 δισ. δολαρίων έχει μέχρι στιγμής «παγώσει» η Ελβετία.
Όπως ανακοίνωσε, ο κυβερνητικός αξιωματούχος Erwin Bollinger, τα περιουσιακά στοιχεία περιλάμβαναν χρήματα σε παγωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα σε τέσσερα ελβετικά καντόνια, τα οποία ωστόσο δεν κατονόμασε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 9 Απριλίου 2022.

Τέλος η ουδετερότητα

Εγκαταλείποντας την παραδοσιακή ουδετερότητα της χώρας, η Ελβετία υιοθέτησε στις 28 Φεβρουαρίου τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των Ρώσων που συμμετείχαν στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
«Αυτή τη στιγμή περίπου 7,5 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα είναι ΄΄μπλοκαρισμένα΄΄ με βάση τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο Bollinger, ανώτερος αξιωματούχος στην υπηρεσία της Υπηρεσίας Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) που επιβλέπει τις κυρώσεις.
Ο Bollinger δήλωσε ότι Ελβετοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της ουκρανικής κυβέρνησης την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 για να συζητήσουν την εφαρμογή των κυρώσεων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Αναφέρθηκε επίσης, σε εκτίμηση της Ελβετικής Ένωσης Τραπεζιτών ότι η συνολική ρωσική περιουσία στις ελβετικές τράπεζες ανέρχεται σε 150-200 δισ. ελβετικά φράγκα

Λιγότερα από 900 πρόσωπα

«Δεν υφίστανται κυρώσεις για κάθε Ρώσο», πρόσθεσε ο Bollinger. «Προς το παρόν, υπάρχουν κάτι λιγότερο από 900 άτομα».
«Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι συχνά πολύ περίπλοκο να καθοριστεί ο αποτελεσματικός έλεγχος (των περιουσιακών στοιχείων).
Επομένως, τα κεφάλαια δεσμεύονται εν μέρει προσωρινά από τις τράπεζες», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης