Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maduro: Η Δύση με τη βοήθεια των ΜΜΕ θέλει να προκαλέσει έναν καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο – Αντιστέκεται η Ρωσία

Maduro:  Η Δύση με τη βοήθεια των ΜΜΕ θέλει να προκαλέσει έναν καταστροφικό παγκόσμιο πόλεμο – Αντιστέκεται η Ρωσία
«Θέλουν έναν πόλεμο για να διαμελίσουν τη Ρωσία, να την καταστρέψουν σε κομμάτια και να τερματίσουν την ελπίδα ενός πολυπολικού κόσμου όπου θα μπορούμε να ζήσουμε όλοι», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro κατήγγειλε ότι ο κόσμος γίνεται μάρτυρας μιας «δικτατορίας των μέσων ενημέρωσης» από τη Δύση για να «δικαιολογήσει μια κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν καταστροφικό πόλεμο, έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».
Πρόσθεσε δε πως «θέλουν έναν πόλεμο για να διαμελίσουν τη Ρωσία, να την καταστρέψουν σε κομμάτια και να τερματίσουν την ελπίδα ενός πολυπολικού κόσμου όπου θα μπορούμε να ζήσουμε όλοι».
Η Βενεζουέλα έχει επανειλημμένα επαναλάβει την υποστήριξή της και την αλληλεγγύη της προς τη ρωσική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του προέδρου Vladimir Putin.

Οι διαδικασίες στον ΟΗΕ

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αρνήθηκε την Πέμπτη (7/4) να αποδεχθεί την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λόγω των φερόμενων καταχρήσεων που διαπράχθηκαν κατά την εισβολή της στην Ουκρανία, η οποία εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με 93 ψήφους υπέρ, 24 κατά και 58 αποχές.
«Ως ιδρυτικό μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στις αρχές και την εντολή του Ιδρυτικού της Χάρτη και απορρίπτει την απόφαση να αναστείλει τη Ρωσία από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Felix Plasencia.
Με την απόφαση της Πέμπτης η Ρωσία γίνεται το πρώτο μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του οποίου η ιδιότητα μέλους έχει ανακληθεί ποτέ από οποιοδήποτε όργανο του παγκόσμιου οργανισμού και η δεύτερη χώρα που αναστέλλεται από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά τη Λιβύη του Gaddafi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης