Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμός με τη φωτογραφία Putin και το βαλιτσάκι με τα πυρηνικά - Αλλάζουν τα σχέδια του Ρώσου μετά την Ουκρανία;

Χαμός με τη φωτογραφία Putin και το βαλιτσάκι με τα πυρηνικά - Αλλάζουν τα σχέδια του Ρώσου μετά την Ουκρανία;
Ο Putin μπήκε κρατώντας κόκκινα τριαντάφυλλα, αλλά αυτό που τράβηξε την προσοχή όλων ήταν ο προφανής «μυστικός πυρηνικός χαρτοφύλακας» στα χέρια ενός άνδρα που φορούσε κοστούμι και περπατούσε ακριβώς πίσω από τον Ρώσο ηγέτη, σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ της Sun
Σχετικά Άρθρα

Βρισκόμαστε στην 47η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία, με τη ρωσική εισβολή να φαντάζει τώρα πολύ δυσκολότερη υπόθεση απ’ ότι στην αρχή, όπου πολλοί έκαναν λόγο για «πόλεμο – εξπρές».
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που ισχυρίζονται ότι όσο ο Putin δεν πετυχαίνει το στόχο του, τόσο πιο πολύ θα… σκέφτεται τη χρήση των πυρηνικών όπλων, αφού όσο προχωρά ο πόλεμος σιγά σιγά η χώρα του θα αρχίσει να ξεμένει από πόρους.
Φυσικά και μόνο στην πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου έχει σημάνει παγκόσμιος συναγερμός.


Η φωτογραφία που προκάλεσε συναγερμό

Μάλιστα, συναγερμός σήμανε, όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φωτογραφία του Putin από κηδεία σε καθεδρικό ναό της Μόσχας, στην οποία ωστόσο είχε μαζί του βαλιτσάκι με τα πυρηνικά.
Ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος για να αποτίσει φόρο τιμής στον, Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος λέγεται ότι πέθανε από COVID-19.
Ο Putin μπήκε κρατώντας κόκκινα τριαντάφυλλα, αλλά αυτό που τράβηξε την προσοχή όλων ήταν ο προφανής «μυστικός πυρηνικός χαρτοφύλακας» στα χέρια ενός άνδρα που φορούσε κοστούμι και περπατούσε ακριβώς πίσω από τον Ρώσο ηγέτη, σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ της Sun.
Όπως η λεγόμενη «βαλίτσα» που φέρουν οι προεδρικοί στρατιωτικοί βοηθοί στις ΗΠΑ, έτσι και η ρωσική βαλίτσα πιστεύεται ότι περιέχει δεδομένα εκτόξευσης για τους πυρηνικούς πυραύλους του Κρεμλίνου.
Η εικόνα που δημοσίευσε η Sun δείχνει έναν ανοιχτό χαρτοφύλακα, ο οποίος αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2019 από το Zvezda, ένα τηλεοπτικό κανάλι που διοικείται από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν τρεις τέτοιοι χαρτοφύλακες, ο καθένας από τους οποίους είναι προσβάσιμος από τους πιο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η εν λόγω εικόνα έρχεται εβδομάδες αφότου ο Putin έθεσε τα πυρηνικά όπλα της χώρας του σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης