Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Εκδήλωση στήριξης της Ρωσίας στο Ανόβερο – Προληπτική καταστολή από τις αρχές και αντι-συγκέντρωση

Γερμανία:  Εκδήλωση στήριξης της Ρωσίας στο Ανόβερο – Προληπτική καταστολή από τις αρχές και αντι-συγκέντρωση
Στόχος ήταν να διαμαρτυρηθούν για την αντι-ρωσική μανία και τις διακρίσεις
Σχετικά Άρθρα

Περίπου 600 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε εκδήλωση υπέρ της Ρωσίας με μια αυτοκινητοπομπή 350 αυτοκινήτων την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στο Ανόβερο της βόρειας Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ενάντια σε αυτήν οργανώθηκε αντιδιαδήλωση περίπου 700 ατόμων στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία ως αποτέλεσμα ενός κλίματος πρωτοφανούς καταστολής.
Οι διαδηλωτές, με ρωσικές και μερικές γερμανικές σημαίες, διαμαρτυρήθηκαν για τις διακρίσεις στη Γερμανία κατά των Ρώσων μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Η αστυνομία επιχείρησε να κρατήσει σε απόσταση τους φιλορώσους διαδηλωτές από την αντισυγκεντρωση,σύμφωνα με την ανακοίνωση πο εξέδωσε ενώ την ιδια ώρα οι τοπικές αρχές είχαν προβεί σε προκλητική καταστολή της εκδήλωσης.

Ρώσοι και Ουκρανοί πολίτες στη Γερμανία

Στα τέλη του 2020, περίπου 235.000 Ρώσοι πολίτες ζούσαν στη Γερμανία., την ίδια ώρα περίπου 135.000 Ουκρανοί βρίσκονταν πριν από τη ρωσική εισβολή, αλλά περίπου 300.000 μετανάστευσαν το τελευταίο διάστημα.

Απαγόρευση

Στη Φρανκφούρτη, φιλορώσοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για μια πορεία στο κέντρο της πόλης αφού οι τοπικές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν να γίνει αυτοκινητοπομπή, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Αντιδιαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε δύο άλλες τοποθεσίες στη Φρανκφούρτη, με πανό «Stop War» και ουκρανικές σημαίες ζωγραφισμένες στα πρόσωπά τους.
Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι περίπου 2.000 άτομα συμμετείχαν στη φιλορωσική πορεία.

Προληπτική καταστολή

Οι τοπικές αρχές είχαν προειδοποιήσει ασκώντας προληπτικη καταστολή  ότι ενώ οι διαδηλωτές είχαν το δικαίωμα να συγκεντρωθούν, η ρωσική πολεμική προπαγάνδα ή οι επιδοκιμασίες της ρωσικής επιθετικότητας δεν θα γίνουν ανεκτές, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Δεν θα επιτρέψουμε την κατάχρηση του θεμελιώδους δικαιώματός μας για συγκέντρωση και διαμαρτυρία για τη ρωσική πολεμική προπαγάνδα στους γερμανικούς δρόμους», δήλωσε ο Boris Pistorius, υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin έστειλε τα στρατεύματά του στην Ουκρανία στο πλαίσιο αυτού που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την αποστρατικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης