Τελευταία Νέα
Διεθνή

Noam Chomsky: Πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο - Κοντά στην καταστροφή της οργανωμένης ζωής στη Γη

Noam Chomsky: Πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο - Κοντά στην καταστροφή της οργανωμένης ζωής στη Γη
Ο 93χρονος Αμερικανός καθηγητής, που μερικές φορές περιγράφεται ως ένας από τους εξέχοντες στοχαστές της σύγχρονης εποχής, προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα μπορούσε “να οδηγηθεί σε ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο” εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Noam Chomsky, ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή διανοητές και φιλοσόφους, προχώρησε σε μία συγκλονιστική προειδοποίηση, σημειώνοντας πως πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο 93χρονος Αμερικανός καθηγητής, που μερικές φορές περιγράφεται ως ένας από τους εξέχοντες στοχαστές της σύγχρονης εποχής, προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα μπορούσε “να οδηγηθεί σε ολοκληρωτικό πυρηνικό πόλεμο” εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία.
Επίσης, σημείωσε: “Πλησιάζουμε στο πιο επικίνδυνο σημείο στην ανθρώπινη ιστορία. Τώρα αντιμετωπίζουμε την προοπτική της καταστροφής της οργανωμένης ζωής στη Γη”.

Μιλώντας στο New Statesman, είπε ότι η “εγκληματική επιθετικότητα” του Ρώσου προέδρου Putin  είναι “τερατώδης για την Ουκρανία”. Ο Noam Chomsky, επίσης, υποστήριξε τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν ότι ο Πούτιν “δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία” παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν ήταν πολύ επικριτικός με τους προέδρους των ΗΠΑ.
Ο Noam Chomsky, που παρατήρησε το 1990 ότι “αν εφαρμόζονταν οι νόμοι της Νυρεμβέργης, τότε κάθε μεταπολεμικός Αμερικανός πρόεδρος θα είχε κρεμαστεί”, μίλησε με απογοήτευση για τον Biden.
“Είναι σίγουρα σωστό να έχουμε ηθική οργή για τις ενέργειες του Putin στην Ουκρανία.
Αλλά θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη πρόοδος να έχουμε ηθική οργή γι’ άλλες φοβερές φρικαλεότητες…
Στο Αφγανιστάν, κυριολεκτικά εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν την επικείμενη πείνα. Γιατί; Υπάρχει φαγητό στην αγορά. Αλλά οι άνθρωποι που έχουν λίγα χρήματα πρέπει να βλέπουν τα παιδιά τους να λιμοκτονούν επειδή δεν μπορούν να πάνε στην αγορά για να αγοράσουν φαγητό. Γιατί; Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την υποστήριξη της Βρετανίας, κράτησαν τα κεφάλαια του Αφγανιστάν στις τράπεζες της Νέας Υόρκης και δεν θα τα απελευθερώσουν”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης