Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed) : Πολύ πιθανή η αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης το Μάιο

Evans (Fed) : Πολύ πιθανή η αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης το Μάιο
Άλλος ένας αξιωματούχος της Fed υποστηρίζει ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να κινηθεί ταχύτερα προς τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Μια αύξηση του επιτοκίου της Federal Reserve κατά 50 μονάδες βάσης ενδεχομένως να είναι πλέον «πολύ πιθανή», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.
Ο αξιωματούχος της Fed είχε αναφέρει σε προηγούμενες δηλώσεις του ότι ήταν ανοικτός να εξετάσει μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης στο πλαίσιο της στρατηγικής να οδηγηθούν τα επιτόκια της Fed σε μια ουδέτερη στάση μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.
Ο Evans έχει αναφέρει ότι πιστεύει πως ουδέτερη στάση της νομισματικής πολιτικής είναι σε ένα εύρος επιτοκίων μεταξύ 2,25%- 2,5%.
Στις σημερινές του δηλώσεις ο Evans ανέφερε ότι δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά αν η Fed επιτάχυνε την πορεία προς το ουδέτερο σημείο, ώστε να το φτάσει τον Δεκέμβριο.
«Η επόμενη συνεδρίαση αποτελεί μέρος από το πώς θα φτάσουμε εκεί και πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί.
Οι 50 μ.β. είναι κάτι που αξίζει να εξετάσουμε, ίσως να είναι και πολύ πιθανό ακόμα, αν θέλουμε να φτάσουμε στο ουδέτερο σημείο μέχρι τον Δεκέμβριο».
Τον προηγούμενο μήνα η Fed έκανε το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό που έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά 40 ετών, αυξάνοντας το επιτόκιο της κατά 25 μονάδες βάσης στο 0,25% - 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης