Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η υποπαραλλαγή BA.2 της Omicron είναι υπεύθυνη για το 86% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Η υποπαραλλαγή BA.2 της Omicron είναι υπεύθυνη για το 86% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ
Για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Απριλίου, το BA.2 αποτελούσε το 75,4% των παραλλαγών που εντοπίστηκαν στη χώρα

Η υποπαραλλαγή BA.2 Όμικρον του κορονοϊού είναι πλέον υπεύθυνη για το 86% των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ και για περισσότερο από το 90% των μολύνσεων στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη από τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ. και Πρόληψης (CDC).
Οι μολύνσεις COVID-19 έχουν επανέλθει σε άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, ιδιαίτερα στις βορειοανατολικές πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ και η Μασαχουσέτη, αν και τα συνολικά κρούσματα έχουν μειωθεί απότομα σε εθνικό επίπεδο από τότε που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του οργανισμού.
Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19 σε μέρη της Ασίας και της Ευρώπης έχει εγείρει ανησυχίες ότι θα μπορούσε να ακολουθήσει άλλο κύμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως συνέβη με προηγούμενες αυξήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία
Ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών των κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ ανήλθε σε 28.339 στις 9 Απριλίου, αυξημένος σχεδόν κατά 10% από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το CDC, με τη BA.2 να αντιπροσωπεύει το 85,9% των μολύνσεων.
Για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Απριλίου, το BA.2 αποτελούσε το 75,4% των παραλλαγών που εντοπίστηκαν στη χώρα, έναντι προηγούμενης εκτίμησης 72,2%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του CDC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης