Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Μαριούπολη έπεσε – Kadyrov (Τσετσενία): 1000 ουκρανοί παραδόθηκαν – Μπαράζ 38 χτυπημάτων στην Donbass από την Ρωσία

H Μαριούπολη έπεσε – Kadyrov (Τσετσενία): 1000 ουκρανοί παραδόθηκαν – Μπαράζ 38 χτυπημάτων στην Donbass από την Ρωσία
Σύμφωνα με τον Ramzan Kadyrov, «οι ουκρανικές ομάδες διαλύονται καθημερινά η μία μετά την άλλη»
Σχετικά Άρθρα

Παρά την προπαγάνδα των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, των fake news και βεβαίως της μονοδιάστατης φιλοουκρανικής προσέγγισης των διεθνών μέσων ενημέρωσης… τα γεγονότα στο ουκρανικό μέτωπο είναι διαφορετικά.

Η Μαριούπολη έπεσε – Μόνο στο εργοστάσιο Azovstal υπάρχουν Ουκρανοί στρατιώτες

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, δήλωσε ότι «περισσότεροι από 1000 πεζοναύτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας» παραδόθηκαν στη Μαριούπολη, συμπεριλαμβανομένων «εκατοντάδων τραυματιών».
«Περισσότεροι από χίλιοι πεζοναύτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκαν στη Μαριούπολη.
Ανάμεσά τους υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες.
Αυτή είναι η σωστή επιλογή».

Σύμφωνα με τον Ramzan Kadyrov, «οι ουκρανικές ομάδες διαλύονται καθημερινά η μία μετά την άλλη».
«Οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν ξέρουν τι να κάνουν με τους τραυματίες, δεν καταλαβαίνουν πού να στραφούν και τι να κάνουν μετά, γιατί η αντίσταση είναι άχρηστη και ουσιαστικά δεν έχουν απομείνει μάχιμες δυνάμεις. Μόνο χωριστές μικρές ομάδες λειτουργούν», ανέφερε ο Τσετσένος αρχηγός.

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου διακόσιοι τραυματίες στο εργοστάσιο του Azovstal που δεν μπορούν να λάβουν ιατρική περίθαλψη».
«Θα ήταν καλύτερα για αυτούς και για όλους τους άλλους να τερματίσουν αυτή την παράλογη αντιπαράθεση και να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», είπε ο Ramzan Kadyrov.

Σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων με 38 επιχειρήσεις στο Donbass

Η επιχειρησιακή αεροπορία των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έπληξε 38 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας, επίσης τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο drones. Ανάμεσα στα 38 χτυπήματα συμπεριλαμβάνονται αποθήκη πυρομαχικών Toshkovka στην περιοχή Luhansk, καθώς και οκτώ περιοχές συγκέντρωσης ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στους οικισμούς Glazunovka, Pyatigorsk και Prishib στην Περιφέρεια Kharkiv».

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν επίσης δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στον αέρα πάνω από τους οικισμούς Ochakov και Nikolaev.
Νωρίτερα, το στρατιωτικό τμήμα ανέφερε την καταστροφή του ουκρανικού drone Bayraktar – τουρκικής κατασκευής - στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Κριμαίας.
Καταρρίφθηκε από βλήματα του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος του πλοίου «Shtil» της φρεγάτας «Admiral Essen».

Τι ζημιές έχει υποστεί ο ουκρανικός στρατός από τις ρωσικές επιθέσεις;

Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει 445 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και 2.153 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και 241 εγκαταστάσεις πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης.

«Συνολικά από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας έχουν καταστραφεί τα εξής οπλικά συστήματα της Ουκρανίας:
130 αεροσκάφη,
99 ελικόπτερα,
244 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα,
445 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα
1.153 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
241 εγκαταστάσεις πυραυλικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης,
924 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και
1.063 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων».

Ο ρωσικός στρατός σκότωσε περισσότερους από 120 στρατιώτες και κατέστρεψε τεθωρακισμένα οχήματα σε έξι προπύργια μονάδων της 24ης ουκρανικής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας.

«Στην Popasnaya, στην περιοχή του Luhansk, οι ρωσικές μονάδες πυροβολικού εξαπέλυσαν επίθεση σε έξι οχυρά μονάδων της 24ης ουκρανικής ανεξάρτητης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας.
Από τους βομβαρδισμούς πάνω από 120 μέλη της μονάδας, σκοτώθηκαν και 11 τεθωρακισμένα οχήματα και 14 οχήματα για διάφορους σκοπούς καταστράφηκαν.

Επίσης οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους εδάφους υψηλής ακρίβειας στις περιοχές των οικισμών Popasnaya, Novozvanovka και Zolote, καταστρέφοντας τη διοίκηση και το παρατηρητήριο του τάγματος, τρία οχυρά, δύο τακτικές ομάδες της ουκρανικής 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και μιας ταξιαρχίας άμυνας εδάφους, καθώς και δύο θέσεις συγκέντρωσης προσωπικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.
Συνολικά σκοτώθηκαν έως και 300 Ουκρανοί στρατιώτες, και καταστράφηκαν πάνω από 50 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και έως και 25 οχήματα για διάφορους σκοπούς.
χχ1.png


χχ2.png

Σύγκριση με 8 Απριλίου 2022
Mariupol_Battle_Map_Draft_April_82022.png

χχ3.png
χχ4.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης