Τελευταία Νέα
Διεθνή

Simonyte (πρωθυπουργός Λιθουανίας): Τίποτα καινούριο στις απειλές Medvedev για πυρηνικά στη Βαλτική

Simonyte (πρωθυπουργός Λιθουανίας): Τίποτα καινούριο στις απειλές Medvedev για πυρηνικά στη Βαλτική
Ούτως ή άλλως οι Ρώσοι έχουν πυρηνικά όπλα στο Καλινινγκραντ αναφέρει η πρωθυπουργός της Λιθουανίας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν υπάρχει τίποτα καινούριο στις απειλές που διατύπωσε νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Dmitry Medvedev σχετικά με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Βαλτική, σε περίπτωση που Φινλανδία και Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, διατύπωσε η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ingrida Simonyte.
«Το ότι η Ρωσία απειλεί, δεν είναι κάτι καινούριο
Το Καλίνινγκραντ είναι μία πολύ στρατικοποιημένη ζώνη, έχει υπάρξει έτσι για πολλά χρόνια και βρίσκεται στη Βαλτική» ανέφερε η πρωθυπουργός της Λιθουανίας.
«Πιστεύω ότι η παρουσία των κρατών αυτών ως μέλη της Συμμαχίας, στην πραγματικότητα θα ενίσχυε σημαντικά τόσο τη Συμμαχία και τις χώρες αυτές όσο και την ασφάλεια μας.
Όσο πιο σύντομα μια τέτοια ανακοίνωση ανακοινωθεί, και ελπίζω να γίνει, πιστεύω ότι τα βαλτικά κράτη θα έχουν έναν πολύ σοβαρό λόγο για να την καλωσορίσουν» υποστήριξε η Simonyte.

Ανούσιες απειλές

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας, Arvydas Anusauskas, ο οποίος έκανε λόγο για ανούσιες απειλές, επικαλούμενος και αυτός ότι πυρηνικά όπλα υπάρχουν στο Καλινινγκραντ πολύ πριν ξεσπάσει η σημερινή κρίση.
«Οι απειλές της Ρωσίας φαίνονται αρκετά περίεργες, όταν γνωρίζουμε ότι, ακόμη και χωρίς την παρούσα κατάσταση ασφαλείας, έχουν πυρηνικά όπλα σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Λιθουανίας.
Τα πυρηνικά όπλα διατηρούνταν πάντα στο Καλίνινγκραντ.
Η διεθνής κοινότητα, οι χώρες της περιοχής, το γνωρίζουν πολύ καλά.
Το χρησιμοποιούν ως απειλή» υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης