Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE: Παγκόσμια καταιγίδα ο πόλεμος στην Ουκρανία - Πλήττει 1,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

OHE: Παγκόσμια καταιγίδα ο πόλεμος στην Ουκρανία - Πλήττει 1,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο
Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας δημιουργεί πολυάριθμες κρίσεις σε όλη την υφήλιο όσον αφορά τα τρόφιμα, την ενέργεια και το χρέος
Σχετικά Άρθρα
Την «τέλεια καταιγίδα» αποτελεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, αφού πυροδοτεί πολυάριθμες κρίσεις σε όλη την υφήλιο όσον αφορά τα τρόφιμα, την ενέργεια και το χρέος, προειδοποίησε ο ΟΗΕ.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία, σε όλες τις πτυχές του, δημιουργεί ανησυχητικές αλυσιδωτές επιπτώσεις σε μια παγκόσμια οικονομία που δοκιμάζεται ήδη από την Covid-19 και την κλιματική αλλαγή, με ιδιαίτερα δραματικές συνέπειες για τις αναπτυσσόμενες χώρες», αναφέρει η έκθεση του Οργανισμού.
«Σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις της Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί κατά μία ποσοστιαία μονάδα λιγότερο λόγω του πολέμου, το οποίο προκαλεί σοβαρές διαταραχές στις ήδη πιεσμένες αγορές τροφίμων, ενέργειας και κεφαλαίων» υπογραμμίζει.
Όπως μεταδίδει το Fox News, η έκθεση περιγράφει τις διαταραχές αυτές ως μια «τέλεια καταιγίδα».
Ως και 1,7 δισ. άνθρωποι είναι «ιδιαίτερα εκτεθειμένοι» στις επιπτώσεις του ουκρανικού πολέμου στα τρόφιμα, την ενέργεια και τις χρηματοοικονομικές αγορές, επισημαίνει η έκθεση.
Από τα 1,7 δισ., τα 553 εκατ. είναι ήδη φτωχοί, ενώ τα 215 εκατ. είναι υποσιτισμένοι.
«Ο αντίκτυπος του πολέμου είναι παγκόσμιος και συστημικός» δήλωσε ο γενικός γραμματές του ΟΗΕ, Antonio Guterres σε συνέντευξη τύπου.
«Ο πληθωρισμός ανεβαίνει, η αγοραστική δύναμη διαβρώνεται, οι αναπτυξιακές προοπτικές συρρικνώνονται και η οικονομική εξέλιξη παγώνει και σε κάποιες περιπτώσεις υποχωρεί» πρόσθεσε.
«Πολλές αναπτυσσόμενες οικονομικές αντλούν χρέους με τις εκδόσεις ομολόγων να αυξάνονται ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου, οδηγώντας σε υψηλότερα premiums και πιέσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης