Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky σε der Leyen: Χρειαζόμαστε 7 δισ. δολ. τον μήνα για να καλύψουμε τις κοινωνικές πληρωμές και τους μισθούς

Zelensky σε der Leyen: Χρειαζόμαστε 7 δισ. δολ. τον μήνα για να καλύψουμε τις κοινωνικές πληρωμές και τους μισθούς
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο επέδωσε ερωτηματολόγιο στον Ουκρανό πρόεδρο ο οποίος απάντησε ότι «η κυβέρνησή μας θα ετοιμάσει τις απαντήσεις πολύ γρήγορα, πιστεύω μέσα σε μία εβδομάδα»

Η Ουκρανία χρειάζεται 7 δισεκατομμύρια δολάρια τον μήνα σε άμεση χρηματοδοτική βοήθεια για να καλύψει τις κοινωνικές πληρωμές και τους μισθούς, είπε ο πρόεδρος Zelensky στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής der Leyen, όταν εκείνη επισκέφθηκε το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Zelensky συζήτησε επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ουκρανία στην προσπάθεια εξαγωγής των σιτηρών της, με τη der Leyen να λέει ότι το μπλοκ θα χρησιμοποιήσει τις ταχείες διαδικασίες διέλευσης των συνόρων για να βοηθήσει.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο επέδωσε ερωτηματολόγιο στον Ουκρανό πρόεδρο ο οποίος απάντησε ότι «η κυβέρνησή μας θα ετοιμάσει τις απαντήσεις πολύ γρήγορα, πιστεύω μέσα σε μία εβδομάδα».
Η ένταξη μιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνήθως εξαιρετικά περίπλοκη διαδικασία, με πολυετή διάρκεια, ακόμη κι αν η Κομισιόν εκφράσει θετική γνώμη.
Ωστόσο η κ.der Leyen υποσχέθηκε ταχείες διαδικασίες.
Ο κ. Zelensky τόνισε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως η διαδικασία θα είναι επιτυχής και η Ουκρανία θα γίνει κράτος μέλος της ΕΕ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης