Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μετάλλαξη «Ξι» ταξίδεψε και στην Αυστραλία - Πόσο πρέπει να μας ανησυχεί το νέο «κοκτέιλ» του κορωνοϊού

Η μετάλλαξη «Ξι» ταξίδεψε και στην Αυστραλία - Πόσο πρέπει να μας ανησυχεί το νέο «κοκτέιλ» του κορωνοϊού
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην χώρα της Ωκεανίας ήταν ένας ταξιδιώτης από το εξωτερικό, που βρέθηκε θετικός στις 9 Απριλίου όταν προσγειώθηκε στη Νέα Νότια Ουαλία, σε μια περίοδο που καταργείται η υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού τεστ στους ταξιδιώτες

Προσοχή εφιστούν οι υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας μετά την εμφάνιση της παραλλαγής «Όμικρον XE», που εντοπίστηκε στη Βρετανία (περισσότερα από 1.000 μολύνσεις) και έπειτα σε Ισραήλ, Ινδία, Ταϊλάνδη και Ιαπωνία.
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην χώρα της Ωκεανίας ήταν ένας ταξιδιώτης από το εξωτερικό, που βρέθηκε θετικός στις 9 Απριλίου όταν προσγειώθηκε στη Νέα Νότια Ουαλία, σε μια περίοδο που καταργείται η υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού τεστ στους ταξιδιώτες.
Η νέα υβριδική μετάλλαξη αποτελεί είναι συνδυασμός της BA.2 και της BA.1, υποπαραλλαγής της αρχικής και εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής «Όμικρον».
Το BA.2, που είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος της Covid-19 παγκοσμίως, εντοπίζεται περίπου το 97% των περιστατικών στην Νέα Νότια Ουαλία.
Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) δεν έχει κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την «XE, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια από άλλα στελέχη ή ότι είναι πιο ανθεκτική στα εμβόλια.
Η Hopkins από την UKHSA επεσήμανε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης ή άλλες ιδιότητες της υβριδικής παραλλαγής σχολιάζοντας πως αυτές δεν αποτελούν ένα «ασυνήθιστο φαινόμενο».
«Όπως και με άλλα είδη παραλλαγής, οι περισσότερες θα πεθάνουν σχετικά γρήγορα», εκτίμησε.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σημειώνει σχετικά στην τελευταία του αναφορά πως η «XE» «ανήκει στην Omicron μέχρι να αναφερθούν σημαντικές διαφορές στα χαρακτηριστικά μετάδοσης και της νόσου».
«Ο ΠΟΥ συνεχίζει να παρακολουθεί και να αξιολογεί στενά τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία που σχετίζεται με τις συνδυασμένες παραλλαγές του Sars-CoV-2, και θα παρέχει ενημερώσεις όταν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης