Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εκρήξεις σε Κίεβο και Λβιβ – Zelensky: Έχουν σκοτωθεί περίπου 3.000 ουκρανοί στρατιώτες στον πόλεμο

Ουκρανία: Εκρήξεις σε Κίεβο και Λβιβ – Zelensky: Έχουν σκοτωθεί περίπου 3.000 ουκρανοί στρατιώτες στον πόλεμο
Έχουν σκοτωθεί 2.500 - 3.000 ουκρανοί στρατιώτες, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, V. Zelensky

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου 16/4 στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανία, ενώ εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο και στη δυτική πόλη Λβιβ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση για τις εκρήξεις.

Zelensky: Περίπου 3.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα στον πόλεμο με τη Ρωσία έχουν σκοτωθεί 2.500 - 3.000 ουκρανοί στρατιώτες, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, V. Zelensky, επικαλούμενος εκτιμήσεις αξιωματούχων του.
Επιπλέον, περίπου 10.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί, ενώ «είναι δύσκολο να πούμε πόσοι εξ αυτών θα επιβιώσουν», πρόσθεσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Σε ό,τι αφορά τις απώλειες των ρωσικών δυνάμεων, έκανε λόγο για 19.000 - 20.000 νεκρούς, τη στιγμή που η Μόσχα επισήμως αναφέρει 1.350 νεκρούς στρατιώτες της.
Κληθείς να σχολιάσει βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες για τους νεκρούς και τις καταστροφές στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου ενός στο οποίο εμφανίζεται μια μητέρα να βρίσκει το πτώμα του γιου της μέσα σε πηγάδι, ο V. Zelensky ανέφερε πως «είναι μεγάλος ο πόνος μου!» και «ως πατέρας, δεν μπορώ να το δω. Επειδή το μόνο που θέλεις μετά είναι να εκδικηθείς και να σκοτώσεις».
«Είμαι υποχρεωμένος όμως να το δω ως πρόεδρος μιας χώρας, όπου πολλοί άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο και έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι που θέλουν να ζήσουν», συμπλήρωσε.
«Όλοι μας θέλουμε να πολεμήσουμε», υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος και σημείωσε πως «ωστόσο, όλοι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου αυτός ο πόλεμος να μην είναι δίχως τέλος. Όσο περισσότερο διαρκέσει, τόσο περισσότερους θα χάσουμε. Όλες αυτές οι απώλειες θα είναι όπως εκείνη».

Σύντομα το Κίεβο θα παραδώσει το ερωτηματολόγιο για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ

Ο Zelensky σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ της Παρασκευής 15/4 τόνισε ότι η Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως είπε, «η δουλειά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα θα παραδώσουμε τις απαντήσεις στην αντιπροσωπεία της ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης