Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαίωση Trump: Γυρνούν την πλάτη στον Biden - Ραγδαία, αναπάντεχη πτώση κατά 20% δείχνουν δημοσκοπήσεις

Δικαίωση Trump: Γυρνούν την πλάτη στον Biden - Ραγδαία, αναπάντεχη πτώση κατά 20% δείχνουν δημοσκοπήσεις
Μέχρι το καλοκαίρι [του 2021], καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονταν απροσδόκητα, ο Biden είχε χάσει σημαντική υποστήριξη μεταξύ των Generation Z, millennials και Generation X, που κυμαίνονταν από επτά έως 10 ποσοστιαίες μονάδες
Σχετικά Άρθρα

Οι νεαροί Αμερικανοί έχουν στραφεί πλέον κατά του Αμερικανού προέδρου Joe Biden.
Αυτό είναι το αναπάντεχο εύρημα μιας ανάλυσης της Gallup σε δημοσκόπησή της που εξέταζε το εύρος της θητείας του Biden, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.
Στις πρώτες ημέρες της προεδρίας του Biden (από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2021), κατά μέσο όρο 6 στα 10 ενήλικα μέλη της λεγόμενης Γενιάς Ζ -- όσοι δηλαδή γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2004 -- ενέκριναν το έργο που έκανε ο Biden.
Κατά την περίοδο όμως από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022, ο αριθμός αυτός είχε πέσει κατακόρυφα φτάνοντας μόλις το 39%.
Ανάμεσα στους millennials -- αυτούς που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996 -- η κατάρρευση είναι εξίσου έντονη.
Νωρίτερα, η αποδοχή του Biden στην εν λόγω ομάδα έφτανε το 60% σε συγκεντρωτικά νούμερα της Gallup για το πρώτο εξάμηνο του 2021, έναντι του 41% που είναι σήμερα.
Αυτή η απώλεια εμπιστοσύνης μεταξύ των νέων, είναι αρκετά εντυπωσιακή, αλλά όχι τόσο απότομη μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων.
Την ίδια περίοδο, τα ποσοστά αποδοχής του Biden μεταξύ των baby boomers -- εκείνων που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964 -- μειώθηκαν μόνο κατά 7 μονάδες.
Μεταξύ των «παραδοσιακών» -- αυτών που γεννήθηκαν πριν από το 1946 -- τα ποσοστά αποδοχής του παρέμειναν αμετάβλητα.
Τώρα, ορισμένες από τις διαφορές οφείλεται στο ότι οι νεότεροι Αμερικανοί ήταν πολύ πιο θετικοί για τον Biden στην αρχή της προεδρίας του από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς.
Οπότε υπήρχε περισσότερο περιθώριο να πέσει.
Ταυτόχρονα, είναι σαφές σε άλλες έρευνες ότι υπήρξε σημαντική μείωση του ενθουσιασμού για τον Biden μεταξύ των νεότερων Αμερικανών.
Μια δημοσκόπηση της Quinnipiac που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα έδειξε ότι μόλις το 21% των ατόμων ηλικίας 18 έως 34 ετών δήλωσαν ότι ενέκριναν τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος χειριζόταν τη δουλειά του, ενώ το 58% αποδοκίμασε.
Συγκριτικά, το 36% των Αμερικανών ηλικίας 35 έως 49 ετών και το 35% των Αμερικανών ηλικίας 50 έως 64 ετών ενέκριναν τις επιδόσεις του Biden.
Μεταξύ των Αμερικανών 65 ετών και άνω, το 48% είπε το ίδιο.
Screenshot_5_1.png

Τι εξηγεί την απότομη δυσαρέσκεια κατά του Biden από τους νεαρούς Αμερικανούς;

Είναι δύσκολο να εντοπιστεί κάποιος ένας λόγος, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι ανέμεναν οι νέοι από την προεδρία Biden-- ιδιαίτερα όταν επρόκειτο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 -- και αυτού που έλαβαν πρακτικά μετά τις προεκλογικές υποχέσεις.
Όπως σημείωσε ο Jeffrey Jones του Gallup :
«Μέχρι το καλοκαίρι [του 2021], καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονταν απροσδόκητα, ο Biden είχε χάσει σημαντική υποστήριξη μεταξύ των Generation Z, millennials και Generation X, που κυμαίνονταν από επτά έως 10 ποσοστιαίες μονάδες».
Ανεξάρτητα από τον λόγο, η εξασθένιση της υποστήριξης των νέων προς τον Μπάιντεν είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τους Δημοκρατικούς . Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι κέρδισε το 60% των ψήφων των νέων -- από 18 έως 34 ετών -- στις προεδρικές εκλογές του 2020, σύμφωνα με τα exit polls. Ήταν, μακράν, η καλύτερη επίδοσή του μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης