Τελευταία Νέα
Διεθνή

Welt: Κάθε Ουκρανός πρόσφυγας «κοστίζει» 3,5 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως στη Γερμανία

Welt: Κάθε Ουκρανός πρόσφυγας «κοστίζει» 3,5 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως στη Γερμανία
Συνολικά, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας, μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στη Γερμανία 354.663 Ουκρανοί πρόσφυγες

Οι δημοτικές αρχές του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου της Έσσης ανέφεραν ότι θα δαπανώνται 3,5 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως για κάθε Ουκρανό πρόσφυγα, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag .
«Οι πόλεις, οι περιφέρειες και οι κοινότητες στην Έσση ζητούν από το κράτος ποσά ύψους 3,5 χιλιάδων ευρώ ανά πρόσφυγα το μήνα», το δημοσίευμα αναφέρει απόσπασμα από έγγραφο που ετοίμασαν οι δημοτικές ενώσεις της περιοχής για συζήτηση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Όπως σημειώνεται, ως βάση ελήφθη η μέση εκτίμηση του κόστους των προσφύγων από το 2019.
Στην Έσση 75 ευρώ την ημέρα ξοδεύονται για διαμονή, περίθαλψη και πρόσθετα έξοδα, 25 ευρώ για «ψυχοκοινωνική βοήθεια», 15 ευρώ για κοινωνική εργασία και 10 ευρώ για μέτρα ασφαλείας.
Οι κοινοτικές αρχές του Βρανδεμβούργου έχουν ήδη συμφωνήσει με την εκτίμηση των Έσσιων συναδέλφων, γράφει η Welt am Sonntag.
Συνολικά, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας, μέχρι σήμερα έχουν φτάσει στη Γερμανία 354.663 Ουκρανοί πρόσφυγες.
Στις 8 Απριλίου, ο καγκελάριος ανακοίνωσε τα σχέδια της κυβέρνησης να διαθέσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομοσπονδιακές εκτάσεις για πρόσφυγες από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης