Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαγκάη - Αποκάλυψη τώρα: Άνθρωποι πεθαίνουν συνεχώς από το παράλογο lockdown και όχι από Covid - 19

Σαγκάη - Αποκάλυψη τώρα: Άνθρωποι πεθαίνουν συνεχώς από το παράλογο lockdown και όχι από Covid  - 19
Η Σαγκάη βρίσκεται σε lockdown για περισσότερες από δύο εβδομάδες και ανθρώπινες τραγωδίες αναφέρονται συνεχώς
Σχετικά Άρθρα

Η πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι του Covid εκ μέρους της κινεζικής ηγεσίας και τα αυστηρά μέτρα ελέγχου της πανδημίας έχουν προκαλέσει πολλές τραγωδίες και μαζικές καταγγελίες.
Η Σαγκάη βρίσκεται σε lockdown για περισσότερες από δύο εβδομάδες και ανθρώπινες τραγωδίες έχουν αναφερθεί συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο κορυφαίος ειδικός σε θέματα επιδημιών της Σαγκάης Zhang Wenhong επισημαίνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν λόγω του lockdown θα ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν από Covid εάν συνεχιστεί η καραντίνα.

Πεθαίνουν χωρίς νοσοκομεία

«Εάν τα νοσοκομεία δεν ξαναρχίσουν τη λειτουργία τους, ο αριθμός των θανάτων από άλλες ασθένειες θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των θανάτων από τον Covid», είπε στο βίντεο που κυκλοφόρησε στις 13 Απριλίου.
«Πόσο καιρό μπορεί να σταματήσει ολόκληρη η πόλη και μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά;

Λιμός στη Σαγκάη

Οι κάτοικοι δεν έχουν τίποτα να φάνε ή να πιουν, δεν υπάρχει πού να αγοράσεις λαχανικά και αν είσαι άρρωστος, δεν μπορείς να πας στο νοσοκομείο για να δεις γιατρό.
Πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν εξαιτίας αυτού από ό,τι προκαλείται από τον Covid».
«Επιπλέον, εάν τα νοσοκομεία δεν ξαναρχίσουν την κανονική λειτουργία τους, οι καρκινοπαθείς δεν θα μπορούν να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση, τα άτομα που έχουν μολυνθεί από άλλες ασθένειες δεν θα μπορούν να θεραπευτούν και οι ασθενείς με τραύματα δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν.
Σε αυτήν την περίπτωση, πιστεύω ότι οι ασθενείς που πεθαίνουν από άλλες ασθένειες είναι πολύ περισσότεροι από τον Covid.
Οπότε πιστεύω ότι είναι λογικό να ξαναρχίσουμε τη δουλειά και όλοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική ζωή το συντομότερο δυνατό», σημείωσε.

Απομακρύνθηκε μετά την κριτική

Ο Hang ήταν ο επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων για την πρόληψη της πανδημίας της Σαγκάης.
Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση σε αυτή τη θέση ήταν σε συνέντευξη Τύπου στις 25 Μαρτίου.
Πρότεινε «στοχευμένη πρόληψη» και τάχθηκε κατά του lockdown και η Σαγκάη ακολουθούσε αυτή την πολιτική, η οποία είναι παρόμοια με τη στρατηγική «συνύπαρξης με τον ιό» που εφαρμόζουν τώρα οι δυτικές χώρες.
Ωστόσο, η Σαγκάη εφάρμοσε ένα πλήρες lockdown στις 28 Μαρτίου και ο Zhang έχει επικριθεί από επίσημα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν την πολιτική «Covid Zero» και τα lockdown.
Όταν ο Zhang εμφανίστηκε ξανά δημόσια στις 9 Απριλίου, αναφέρθηκε μόνο ως «ειδικός της Ομάδας Ιατρικής Θεραπείας Πρόληψης και Ελέγχου Πανδημίας της Σαγκάης».
1_117.jpg


Καταγγελίες που σοκάρουν

Τα σημεία και οι προτάσεις του Zhang στο βίντεο κοινοποιούνται από Κινέζους ειδικούς γιατρούς και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο δικηγόρος Peng Yonghe με έδρα τη Σαγκάη είπε στους The Epoch Times στις 15 Απριλίου ότι το βασικό ζήτημα που αναφέρθηκε από τον Zhang στο βίντεο είναι η διασφάλιση προσβάσιμων ιατρικών υπηρεσιών ώστε οι ασθενείς να μπορούν να λαμβάνουν αποτελεσματική θεραπεία για άλλα πράγματα εκτός από τον Covid κατά την περίοδο ελέγχου της πανδημίας.
«Αν αγνοείς τη ζωή, η πολιτική σου δεν μπορεί να προστατεύσει τη ζωή.
Εάν οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι δεν μπορούν να θεραπευτούν ή να αφεθούν να πεθάνουν, τότε η πολιτική σας πρέπει να προσαρμοστεί», είπε.
FILE PHOTO: A resident waiting for a food delivery looks out from behind a gate blocking an entrance to a residential area under lockdown amid the coronavirus disease (COVID-19) pandemic, in Shanghai, China April 13, 2022. REUTERS/Aly Song
Η σκληρή πολιτική «Covid Zero» του κινεζικού καθεστώτος έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Ο Ji Xiaolong, κάτοικος της Σαγκάης και ακτιβιστής για τα δικαιώματα, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 12 Απριλίου«Η πολιτική πρόληψης της πανδημίας πρέπει να καθοριστεί από μια ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων αντί των κομμουνιστών αξιωματούχων» δήλωσε ο Ji Xiaolong, κάτοικος της Σαγκάης και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μόνος ένας έχει πεθάνει από Covid

Ο Miao Xiaohui, ο συνταξιούχος αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Changzheng που συνδέεται με το Δεύτερο Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής στη Σαγκάη, τόνισε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, μόνο ένας από τους 170.000 ανθρώπους που έχουν μολυνθεί με Covid έχει πεθάνει μέχρι στιγμής. Ωστόσο, οι ειδήσεις για θανάτους που προκαλούνται από το lockdown αυξάνονται. Διερωτήθηκε εάν οι αρχές πρέπει να προσαρμόσουν τη στρατηγική πρόληψης της πανδημίας το συντομότερο δυνατό.
Στις 14 Απριλίου, στη συνέντευξη Τύπου για την πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας στη Σαγκάη αναφέρθηκε ότι υπάρχουν επί του παρόντος μόνο 9 ασθενείς με Covid σε σοβαρή κατάσταση, 8 από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα.
Τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κίνα καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας κρίθηκαν εξαιρετικά αναξιόπιστα, καθώς η πολιτική πίεση αναγκάζει τις αρχές να υποδηλώνουν θανάτους και κρούσματα.
01_25.JPG

Ο στόχος μέχρι 20 Απριλίου

Ωστόσο, ο στόχος της Σαγκάης των 26 εκατομμυρίων πολιτών για «μηδενικά κρούσματα Covid στο επίπεδο της κοινότητας» μέχρι τις 20 Απριλίου, που θα επιτρέψει την επιστροφή στην ομαλότητα και θα χαλαρώσει τους περιορισμούς του αυστηρού lockdown - στο πλαίσιο τους οποίου το περίφημο «σκυλί – ρομπότ» γυρνά στους δρόμους καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, οι Αρχές επιτίθενται με αγριότητα και συλλαμβάνουν ακόμα και με δαγκάνες τους πολίτες που βγαίνουν στα μπαλκόνια, ενώ απομακρύνουν μικρά παιδιά από τις οικογένειες τους και μετατρέπουν κτίρια κατοικιών σε κέντρα καραντίνας για τους ασθενείς με covid,– θα επιτευχθεί υπό προϋποθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης