Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Συγκεντρώνουν δυνάμεις στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας οι Ρώσοι

Πεντάγωνο: Συγκεντρώνουν δυνάμεις στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας οι Ρώσοι
Οι Ρώσοι κάνουν αυτό που αποκαλούμε διαμόρφωση του πεδίου αναφέρει το Πεντάγωνο
Σχετικά Άρθρα

Την θέση ότι η Ρωσία αναπτύσσει περισσότερες δυνάμεις στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας διατύπωσε ο John Kirby, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, κάνοντας λόγο για μια «ροή δυνατοτήτων που θα τους βοηθήσουν στη μάχη για το Donbass».
«Πιστεύουμε ότι ενίσχυσαν τον αριθμό των ταγμάτων τους στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία» είπε ο Kirby, τονίζοντας ότι δεν επρόκειτο να δώσει λεπτομέρειες για τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων.
Όπως είπε, παρατηρείται συγκέντρωση των αεροπορικών επιδρομών και των πληγμάτων του πυροβολικού στο νοτιοανατολικό τμήμα του Donbass και στο νότο της Ουκρανίας, «ιδιαίτερα γύρω από την και μέσα στην Μαριούπολη».
«Τις τελευταίες ημέρες οι Ρώσοι κάνουν αυτό που αποκαλούμε διαμόρφωση» του πεδίου.
Προσπαθούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για πιο επιθετικούς, πιο ανοικτούς και πιο μεγάλους χερσαίους ελιγμούς στο Donbass» υπογράμμισε ο Kirby, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις «χρόνιες δυσκολίες» αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι στην επιμελητεία, στις επικοινωνίες, στον συντονισμό των επιχειρησιακών ελιγμών και στη συνεργασία αεροπορικών και χερσαίων πόρων.
«Μένει να φανεί εάν «επέλυσαν» αυτά τα προβλήματα και είναι πλέον έτοιμοι να εκτελέσουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο τα σχέδια τους στο Donbass» υποστήριξε ο Kirby.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης