Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Θρίλερ με τον θάνατο τραπεζίτη, συμμάχου του Putin – Νεκρός μαζί με σύζυγο και κόρη, με όπλο στο χέρι του

Ρωσία: Θρίλερ με τον θάνατο τραπεζίτη, συμμάχου του Putin – Νεκρός μαζί με σύζυγο και κόρη, με όπλο στο χέρι του
Ο Avagiev ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της τρίτης μεγαλύτερης σε περιουσιακά στοιχεία τράπεζας της Ρωσίας και βασικό δίαυλων πληρωμών για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, στην οποία χώρες της Δύσης επέβαλαν κυρώσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανί

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο ενός Ρώσου τραπεζίτη και πρώην αντιπροέδρου της Gazprombank, της εγκύου συζύγου και της 13χρονης κόρης τους.
Τις σορούς του 51χρονου τραπεζίτη, της 47χρονης συζύγου του Έλενας και της κόρης τους Μαρία, βρήκε στο πανάκριβο διαμέρισμά τους στη Μόσχα η ενήλικη κόρη τους.
Ο Avagiev ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της τρίτης μεγαλύτερης σε περιουσιακά στοιχεία τράπεζας της Ρωσίας και βασικό δίαυλων πληρωμών για το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, στην οποία χώρες της Δύσης επέβαλαν κυρώσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο τραπεζίτης φέρεται να είχε εργαστεί επί πολλά χρόνια στην Gazprombank, προτού αποφασίσει ξαφνικά και για άγνωστους λόγους να αποχωρήσει

«Φόνος ή... αυτοκτονία»;

Οι Αρχές ανέφεραν ότι βρέθηκε ένα όπλο στο χέρι του Avagiev κι ότι κατά τη γνώμη τους πρόκειται για περίπτωση φόνου – αυτοκτονίας.
Αξιωματικοί αφήνουν να εννοηθεί ότι η σύζυγος του τραπεζίτη και η κόρη του πυροβολήθηκαν πριν από εκείνον κι στα χέρια του βρέθηκε το όπλο.
Δεν υπάρχουν πληροφορίες, ωστόσο, αναφορικά με τον αριθμό των σφαιρών που χρησιμοποιήθηκαν ή τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου τους.
Ανεπιβεβαίωτες φήμες στο Διαδίκτυο μιλούν για πιθανά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια του τραπεζίτη.
Μια άλλη θεωρία είναι ότι ο Αβάγιεφ δολοφόνησε τη γυναίκα του και την κόρη του, όταν ανακάλυψε ότι η σύζυγός του κυοφορούσε το παιδί ενός άλλου προσώπου, πιθανώς του σοφέρ, αν και αυτό δεν έχει αποδειχθεί.
Η Κριστίνα, γειτόνισσα της οικογένειας, δήλωσε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς και γυναικείες κραυγές. «Τότε ακούστηκαν άλλοι δύο πυροβολισμοί και σταμάτησαν οι κραυγές. Κοίταξα απ’ το παράθυρο νομίζοντας ότι ήταν πυροτεχνήματα. Κι όπως αποδείχθηκε δεν ήταν», είπε.
Σύμφωνα με την αναλύτρια σε θέματα που αφορούν το Κρεμλίνο, Όλγα Λάουτμαν, ο Αγιάγεφ είχε εργαστεί στο παρελθόν στο Κρεμλίνο καθώς και στη ρωσική Βουλή, τη Δούμα, ενώ ήταν και γενικός διευθυντής της εταιρείας επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης RTK καθώς και ιδρυτής της κατασκευαστικής LLC Carbonics.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης