Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κυρώσεις οδηγούν τη Ρωσία σε αναγκαστική πτώχευση - Θα ενεργοποηθούν τα Cds

Οι κυρώσεις οδηγούν τη Ρωσία σε αναγκαστική πτώχευση - Θα ενεργοποηθούν τα Cds
Η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) έκρινε ότι καταγράφηκε γεγονός «πιθανής αδυναμίας πληρωμής» της Ρωσίας που μπορεί να ενεργοποιήσει τα ασφάλιστρα κινδύνου
Σχετικά Άρθρα
Η κίνηση της Ρωσίας να πληρώσει σε ρούβλια τόκους για δύο ομόλογα που αποτιμούνται σε δολάριο κρίθηκε ως «πιθανή χρεοκοπία». 
Η αρμόδια επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) έκρινε ότι καταγράφηκε ένα γεγονός «πιθανής αδυναμίας πληρωμής» για τα ασφάλιστρα κινδύνου (Credit Default Swaps) επειδή η Ρωσία πλήρωσε σε ρούβλια αντί σε δολάρια.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η επιτροπή ανέφερε ότι η πιθανή αδυναμία πληρωμής συνέβη στις 4 Απριλίου.
Οι κυρώσεις των χωρών της Δύσης έχουν παγώσει το συνάλλαγμα της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, καθιστώντας δύσκολη έως αδύνατη την πληρωμή του χρέους της σε συνάλλαγμα.
Πρακτικά δεν επιτράπηκε στη Ρωσία να κάνει τη συγκεκριμένη συναλλαγή σε δολάρια παρότι είχε τα απαραίτητα κεφάλαια.
H Ρωσία μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία αν πληρώσει τους ομολογιούχους σε δολάρια προτού λήξει η περίοδος χάριτος των 30 ημερών στις 4 Μαΐου.
Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας σε εξωτερικό χρέος για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, άσχετο αν αυτή έχει αναγκαστικό χαρακτήρα.
Αν δεν γίνει η πληρωμή σε δολάρια μέχρι της λήξης της περιόδου χάριτος, η χώρα θα κηρυχθεί και επίσημα σε χρεοκοπία και οι κάτοχοι των CDS θα μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία για να πληρωθούν.
H επιτροπή της ISDA είχε κηρύξει νωρίτερα τον Απρίλιο σε χρεοκοπία την εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» καθώς δεν πλήρωσε τόκους για ομόλογό της που έληγε στις 14 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης