Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός για τα πυρηνικά: Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου «καρφώνουν» τον Putin - «Μπορεί να κάνει περιορισμένη χρήση»

Συναγερμός για τα πυρηνικά: Αξιωματούχοι του Κρεμλίνου «καρφώνουν» τον Putin - «Μπορεί να κάνει περιορισμένη χρήση»
Οι αξιωματούχοι των Ρώσων αμφισβητούν την απόφαση του Putin να πάει σε πόλεμο με την Ουκρανία, αναφέροντας πως η εισβολή ήταν ένα καταστροφικό λάθος το οποίο θα φέρει τη χώρα πίσω για χρόνια

Δέκα υψηλόβαθμα στελέχη του Κρεμλίνου, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας «αδειάζουν» στο Bloomberg τον Putin για την εισβολή στην Ουκρανία και λένε πως ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να δώσει την εντολή για περιορισμένη χρήση πυρηνικών.
Οι αξιωματούχοι των Ρώσων αμφισβητούν την απόφαση του Putin να πάει σε πόλεμο με την Ουκρανία, αναφέροντας πως η εισβολή ήταν ένα καταστροφικό λάθος το οποίο θα φέρει τη χώρα πίσω για χρόνια.
Bloomberg1.webp
Μέχρι στιγμής, αυτοί οι άνθρωποι δεν βλέπουν καμία πιθανότητα ο Ρώσος πρόεδρος να αλλάξει πορεία και καμία προοπτική οποιασδήποτε αμφισβήτησής του στο εσωτερικό.
Κάποιοι από τους αξιωματούχους είπαν ότι συμμερίζονται όλο και περισσότερο τον φόβο που εκφράζεται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ότι «ο Putin θα μπορούσε να στραφεί σε περιορισμένη χρήση πυρηνικών όπλων εάν αντιμετώπιζε αποτυχία σε μια εκστρατεία που θεωρεί την ιστορική του αποστολή».
Ο Putin επιμένει ότι η απόφαση για εισβολή στην Ουκρανία ήταν η σωστή.
Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, λήφθηκε από τον υπουργό Άμυνας, την προσωπάρχη Βαλερί Γερασίμοφ και τον Γενικό Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης