Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Azovstal της Μαριούπολης έπεσε, οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν μεγάλη χερσαία επιχείρηση σε Αν. και Νότια Ουκρανία

To Azovstal της Μαριούπολης έπεσε, οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν μεγάλη χερσαία επιχείρηση σε Αν. και Νότια Ουκρανία
Ταυτόχρονα ρωσώφωνοι στρατιώτες από το Donbass και Τσετσένοι κατάφεραν να εισέλθουν και στο εργοστάσιο μετάλλων Azovstal που ήταν σύμβολο αντίστασης των Ουκρανικών δυνάμεων, δεκάδες ουκρανοί στρατιώτες είναι νεκροί...

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πέτυχαν ένα βασικό τους στόχο να καταλάβουν όλη την Μαριούπολη ενώ το εργοστάσιο μετάλλων Azovstal ουσιαστικά έπεσε καθώς ρώσοι και τσετσένοι κατέλαβαν το κτήριο διοίκησης ενώ οι 1500 εναπομείναντες ουκρανοί στρατιώτες εκ των οποίων 450 τραυματίες βρίσκονται «θαμμένοι» στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.
Ταυτόχρονα ρωσώφωνοι στρατιώτες από το Donbass και Τσετσένοι κατάφεραν να εισέλθουν και στο εργοστάσιο μετάλλων Azovstal που ήταν σύμβολο αντίστασης των Ουκρανικών δυνάμεων, δεκάδες ουκρανοί στρατιώτες είναι νεκροί...
Τα video που κυκλοφόρησαν σοκάρουν.

Εάν δεν παραδοθούν είναι καταδικασμένοι να πεθάνουν καθώς η εντολή του Putin του ρώσου Προέδρου είναι ή θα παραδοθούν ή θα πεθάνουν αβοήθητοι…
Την ίδια στιγμή οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζουν μεγάλη χερσαία επιχείρηση στην Ανατολική Ουκρανία στην ευρύτερη περιοχή του Donbass.
Να σημειωθεί ότι ήδη το 80% του Luhansk και άλλων περιοχών το έχουν καταλάβει ρώσοι, όταν πριν την εισβολή το 60% το κατείχαν οι ουκρανικές δυνάμεις…
Ο ουκρανικός στρατός μετά την αλλαγή στρατηγικής των ρωσικών δυνάμεων με ανελέητους βομβαρδισμούς και στοχευμένες επιθέσεις έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 26.500 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το διοικητικό κτίριο του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν το διοικητικό κτίριο του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη και η περιοχή δίπλα σε αυτό κατελήφθησαν δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενικής Δημοκρατίας Ramzan Kadyrov.
«Η Μαριούπολη είναι δική μας!..
Η πόλη καταλήφθηκε εντελώς και αμετάκλητα...
Το διοικητικό κτίριο του εργοστασίου μετάλλων Azovstal, που είναι ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας, τέθηκε υπό έλεγχο, και ολόκληρη η παρακείμενη περιοχή έχει εκκαθαριστεί» και πρόσθεσε ότι τα υπολείμματα των Ουκρανών εθνικιστών «είναι φραγμένα κάτω από πάχος σκυροδέματος και σιδήρου στο έδαφος του εργοστασίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη στιγμή που παραβιάστηκε η άμυνα της πόλης, «ένα τέτοιο αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο», παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος στρατός είχε δυσκολίες που σχετίζονται με το γεγονός ότι οι εθνικιστές χρησιμοποιούσαν πολίτες ως ομήρους, επέλεξαν θέσεις βολής κοντά σε κτίρια κατοικιών.
«Το έργο της εκκαθάρισης έγινε διπλά δύσκολο.
Ήταν αδύνατο να επιτραπούν απώλειες αμάχων, αλλά ταυτόχρονα ήταν απαραίτητο να καταστραφεί η απειλή.
Επινοήθηκαν μέτρα αντιποίνων και στη συνέχεια εφαρμόστηκαν ανέφερε ο Ramzan Kadyrov

Νίκη της Ρωσίας στην Μαριούπολη

Η Ρωσία κήρυξε τη νίκη στη μάχη της Μαριούπολης.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν τους εναπομείναντες Ουκρανούς υπερασπιστές στο Χαλυβουργείο Azovstal αντί να το καθαρίσουν μέσω πιθανών δαπανηρών επιθέσεων.
Η μείωση του ρυθμού των επιχειρήσεων στη Μαριούπολη από τις ρωσικές δυνάμεις είναι απίθανο να επιτρέψει την ανάπτυξη σημαντικής μαχητικής ισχύος για την υποστήριξη άλλων επιθετικών επιχειρήσεων.
Οι δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία δεν έχει απομακρύνει ακόμη 12 τακτικές ομάδες τάγματος (BTG) από τη Μαριούπολη παρά τη νίκη δείχνει ότι ακόμη δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες επιχειρήσεις.
Οι ρωσικές δυνάμεις σίγουρα θα είναι σε θέση να αναδιατάξουν ορισμένες μονάδες από τη Μαριούπολη σε επιθετικές επιχειρήσεις αλλού—αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να δεσμεύσουν και να υποβαθμίσουν μια σημαντική ρωσική δύναμη
FQr1L8cXoAITraN.jpg
FQpSPD7XEAA5n8a.jpg

oykaann.png

FQ21t_DXwAAzlvC.jpg

Κατάληψη του συνόλου των περιφερειών Donetsk και Luhansk…

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία σημειώνοντας μικρά εδαφικά κέρδη.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επικεντρώνουν τις επιθέσεις τους στο Rubizhne, το Severodonetsk και την Popasna και πιθανότατα έκαναν τοπικές προόδους στο Rubizhne, αν και οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν ολόκληρη τη Rubizhne.
Ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιφέρειας Luhansk ανέφερε στις 21 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν περίπου το ήμισυ της Popasna και οι οδομαχίες συνεχίζονται σε όλη την πόλη.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε επιπλέον ότι κατέλαβε την Kreminna, δυτικά του Rubizhne.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να αναπτύσσουν ενισχύσεις στην ανατολική Ουκρανία για να υποστηρίξουν περαιτέρω επιθετικές ενέργειες.

Kharkiv και Izyum: Ρωσικός στόχος η προώθηση νοτιοανατολικά για υποστήριξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην περιφέρεια Luhansk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις γύρω από το Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να προσπαθούν να διερευνήσουν τις ουκρανικές αμυντικές θέσεις γύρω από το Izyum πριν από μεγαλύτερες επιθετικές επιχειρήσεις, αλλά παραμένουν σε μεγάλο βαθμό δεσμευμένες.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν περιοχές της Περιφέρειας Kharkiv

Νότιος άξονας: Προέλαση στην Kherson και δημοψήφισμα για ανακήρυξη δημοκρατίας

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα πραγματοποίησαν τοπικές επιθέσεις σε ουκρανικές θέσεις δυτικά της Kherson στις 21 Απριλίου.
Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στις 21 Απριλίου οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν ένα «δημοψήφισμα» για τη δημιουργία μιας «Λαϊκής Δημοκρατίας της Kherson» στις 27 Απριλίου, να εδραιώσουν τη στρατιωτική τους κατοχή και να θέσουν όρους για να απαιτήσουν μόνιμο έλεγχο σε αυτές τις περιοχές.

Τα βασικά συμπεράσματα

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να επιτίθενται νοτιοανατολικά από το Izyum, δυτικά από την Kreminna και την Popasna και βόρεια από την πόλη Donetsk μέσω Avdiivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν τους εναπομείναντες υπερασπιστές του εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα αυξήσουν την κλίμακα των χερσαίων επιθετικών επιχειρήσεων τις επόμενες ημέρες.
Οι ρώσοι στοχεύουν στο τόξο από το Izyum μέχρι την πόλη του Donetsk.
w1_2.png

w2_3.png
w3_2.png
w4.png

w5.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης