Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από τον ρωσικό στρατό: Το σχέδιο της Ρωσίας για την Ουκρανία - Πλήρης έλεγχος του Donbass και νότιος διάδρομος

Αποκάλυψη από τον ρωσικό στρατό: Το σχέδιο της Ρωσίας για την Ουκρανία - Πλήρης έλεγχος του Donbass και νότιος διάδρομος
Η Ουκρανία σχολίασε ότι τα σχόλια του ρώσου στρατηγού αποκάλυψαν ότι οι προηγούμενοι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι δεν έχει εδαφικές φιλοδοξίες ήταν ψευδείς
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία σχεδιάζει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του Donbass και της νότιας Ουκρανίας στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της στρατιωτικής επιχείρησης, πολύ ευρύτερους πολεμικούς στόχους σε σχέση με αυτούς που έχει παραδεχτεί καθώς επιχειρεί νέα στρατηγική έπειτα από την αποτυχημένη επιχείρησή της να καταλάβει την πρωτεύουσα Κίεβο τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα 22/4 ο υποδιοικητής της κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας.

Μέχρι τη αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας

Ειδικότερα, ο Minekagiev, δήλωσε σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων της Ρωσίας, ότι η Μόσχα σχεδιάζει να καταλάβει ολόκληρη της ανατολική περιφέρεια του Donbass, να τη συνδέσει με την χερσόνησο της Κριμαίας (την οποία προσάρτησε το 2014) και να καταλάβει και ολόκληρη την νότια πλευρά της Ουκρανίας μέχρι την αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας.
Αυτό θα σήμαινε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα προωθούνταν εκατοντάδες μίλια πέραν των σημερινών γραμμών και πέρα από τις μεγάλες ουκρανικές πόλεις, το Μικολάιβ και την Οδησσό.

Η απάντηση της Ουκρανίας 

Η Ουκρανία σχολίασε ότι τα σχόλια του ρώσου στρατηγού αποκάλυψαν ότι οι προηγούμενοι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι δεν έχει εδαφικές φιλοδοξίες ήταν ψευδείς.
«Σταμάτησαν να το κρύβουν», ανέφερε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.
Η Ρωσία «παραδέχτηκε ότι ο στόχος της ‘δεύτερης φάσης’ του πολέμου δεν είναι η νίκη επί των υποτιθέμενων Ναζί, αλλά απλώς η κατάληψη της ανατολικής και της νότιας Ουκρανίας. Όπως έχουν τα πράγματα είναι ιμπεριαλισμός».
southmap.png

Σφυροκοπούν Donbass, Kharkiv οι Ρώσοι

Μετά την απόφαση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin να ακυρωθεί η επίθεση αλλά να αποκλειστεί ασφυκτικά το εργοστάσιο Azovstal, το οποίο θεωρείται ο τελευταίος θύλακας αντίστασης των Ουκρανών στη Μαριούπολη – όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 1.000 άμαχοι πολίτες -, οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν με ιδιαίτερη ένταση τόσο τις περιοχές του Kharkiv όσο και του Donbass στην ανατολική Ουκρανία.
Ουκρανοί μαχητές που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο εργοστάσιο Azovstal ζητούν να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος για την εκκένωση των αμάχων, τη στιγμή που και ο δήμαρχος της Μαριούπολης απευθύνει έκκληση για την πλήρη εκκένωση της πόλης, όπου εκτιμάται ότι παραμένουν περίπου 100.000 πολίτες.
Πέρα από το μέτωπο της Μαριούπολης, η οποία έχει πέσει ήδη στα χέρια των Ρώσων όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Μόσχα αλλά αμφισβητούν οι ΗΠΑ, ο ρωσικός στρατός χτυπά με ιδιαίτερη σφοδρότητα την ανατολική Ουκρανία σε ένα ευρύ μέτωπο από τις περιοχές του Kharkiv και του Izyum μέχρι νοτιότερα σε Donetsk και Luhansk.
Μάλιστα οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως εξακολουθεί να είναι μερικώς αποκλεισμένο το Kharkiv, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ενώ εντύπωση προκαλεί και η τοποθέτηση του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να στήσουν το μοντέλο της Κριμαίας (αλλά και του Donetsk και του Luhansk) στις επαρχίες του Kherson και της Zaporizhzhia, όπου με «ψευτοδημοψηφίσματα» θα επιχειρήσουν να κηρύξουν την ανεξαρτησία των δύο αυτών περιοχών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης