Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin σε Μichel: Η Ουκρανία είναι «απρόβλεπτη» στις συνομιλίες

Putin σε Μichel: Η Ουκρανία είναι «απρόβλεπτη» στις συνομιλίες
Κατάπαυση του πυρός ενόψει του Ορθόδοξου Πάσχα και απευθείας συνομιλίες Putin - Zelensky, ζήτησε ο Michel

O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel ότι θα έχει απευθείας συνομιλίες με τον ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky αν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών αποφέρουν σαφή αποτελέσματα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Ο Putin είπε στον Michel ότι το Κίεβο δείχνει πως δεν είναι έτοιμο να αναζητήσει κοινώς αποδεκτές λύσεις και κατηγόρησε την ουκρανική πλευρά ότι είναι "απρόβλεπτη" στις διαπραγματεύσεις.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ο Michel κάλεσε τον Putin να έχει απευθείας συνομιλίες με τον Zelensky και έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, όπως είπε ένας αξιωματούχος της ΕΕ.
Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία στις 11:00 ώρα Ελλάδας ο Michel υπογράμμισε με "έντονο και ξεκάθαρο τρόπο" ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι απαράδεκτος και ανέφερε με λεπτομέρειες το κόστος από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στην Ρωσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Michel αξίωσε επίσης εκεχειρία με αφορμή το Ορθόδοξο Πάσχα και ζήτησε να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι ώστε να μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια οι άμαχοι από πολιορκημένες πόλεις όπως η Μαριούπολη.
Η τηλεφωνική τους επικοινωνία ακολούθησε επίσκεψη του Michel στην Ουκρανία την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης