Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Οι σύμμαχοι παραδίδουν τα όπλα που ζητήσαμε - Νέα οπλικά συστήματα από Ολλανδία, Γερμανία, Καναδάς

Zelensky (Ουκρανία): Οι σύμμαχοι παραδίδουν τα όπλα που ζητήσαμε - Νέα οπλικά συστήματα από Ολλανδία, Γερμανία, Καναδάς
Αυξάνονται οι χώρες του δυτικού μπλοκ που στέλνουν εξοπλισμούς και βαρέα όπλα στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε πως οι σύμμαχοι παραδίδουν εντέλει τα όπλα, τα οποία ζήτησε το Κίεβο, προσθέτοντας πως τα όπλα θα βοηθήσουν στο να σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.
Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Zelensky είπε, επίσης, πως τα σχόλια που έκανε νωρίτερα σήμερα ένας Ρώσος στρατηγός σχετικά με την ανάγκη σύνδεσης με τη Μολδαβία «δείχνουν ότι η Μόσχα θέλει να εισβάλει σε άλλες χώρες».
Ο Καναδάς είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι προμήθευσε βαρύ πυροβολικό στις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού Justin Trudeau νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα να στείλει περισσότερο οπλισμό στην Ουκρανία, μπροστά στη ρωσική επίθεση στο ανατολικό τμήμα της.
Ο Καναδάς έχει τώρα παραδώσει έναν αριθμό οβιδοβόλων M777 και σχετικά πυρομαχικά στις ουκρανικές δυνάμεις και ολοκληρώνει τις συμβάσεις για τεθωρακισμένα οχήματα, που θα στείλει στην Ουκρανία όσο το δυνατόν συντομότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Η Ολλανδία θέλει να παραδώσει στην Ουκρανία γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000, ανακοίνωσε επίσης η υπουργός 'Αμυνας της χώρας Kaisha Olongren, η οποία διευκρίνισε ότι το Βερολίνο συμφωνεί πως και οι δύο πλευρές βρίσκονται στην τελική φάση των συνομιλιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου (dpa), τέλος, η Γερμανία θέλει να υποστηρίξει την παράδοση των PzH 2000 από την Ολλλανδία με εκπαίδευση και πυρομαχικά.
Τα εν λόγω πυροβόλα κατασκευάζονται από τις εταιρίες Krauss-Maffei Wegmann και Rheinmetall και μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων.
Η Ουκρανία σήμερα διαθέτει 54 αυτοκινούμενα πυροβόλα.
Η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας δεν διευκρίνισε πάντως πόσα πυροβόλα θα παραδοθούν στην Ουκρανία.
«Πρόκειται για περιορισμένο αριθμό», μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ANP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης