Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσικές μονάδες κατέλαβαν θέσεις στο Donbass – Εντός της ημέρας ίσως ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Ρωσικές μονάδες κατέλαβαν θέσεις στο Donbass – Εντός της ημέρας ίσως ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος στη Μαριούπολη
Οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν ότι θα  ανοίξει σήμερα ανθρωπιστικός διάδρομος εντός της ημέρας για να επιτραπεί η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη

Μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν ήδη καταλάβει διάφορες θέσεις και οχυρώνονται σε αυτές στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με ενημέρωση του ουκρανικού γενικού επιτελείου.
Οι ρωσικές δυνάμεις τις προηγούμενες 24 ώρες επιτέθηκαν στην πόλη Sloviansk, στην περιφέρεια Donetsk, ενώ απέκτησαν έρεισμα στη Lozova, μικρή πόλη μεν, σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος στην περιοχή του Χαρκόβου δε, σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς.
Κατά τους ίδιους, οι ρωσικές δυνάμεις στη Zelena Dolyna στην περιφέρεια Danetsk και στην Κριμαία, στην περιοχή Luhansk, 40 χιλιόμετρα ανατολικά, που κυρίευσαν προ ημερών, επεκτείνουν τις θέσεις τους και προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις.
Ακόμη, πιθανόν απέκτησαν έρεισμα στη Stepne, στην περιφέρεια Danetsk, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.
Πάντως, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να απωθήσουν επιθέσεις στην περιφέρεια του Luhansk, το 80% της οποίας φέρεται να έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων, στη Rubizhne και στο χωριό Novotoshkivske.
Στo μεταξύ, στη Μαριούπολη οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τα αεροπορικά πλήγματα και τον αποκλεισμό της χαλυβουργίας Azovstal, σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο.
Σύμφωνα με τον ουκρανό πρόεδρο V. Zelensky, στις περιφέρειες του Luhansk και του Donetsk βρίσκονται περίπου 44.000 στρατιωτικοί.
Εκτιμάται ότι ο ρωσικός στρατός και οι αυτονομιστές εκτιμάται πως έχουν αναπτύξει εκεί ως και 80.000 άνδρες.

Μπορεί να ανοίξει διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη

Οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν ότι θα μπορέσει να ανοίξει διάδρομος εντός της ημέρας για να επιτραπεί η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη.
«Υπάρχει μια πιθανότητα να μπορέσουμε να ανοίξουμε ανθρωπιστικό διάδρομο από τη Μαριούπολη», ανέφερε μέσω Facebook η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Iryna Vereshchuk στις 22/4.
Η ίδια κατονόμασε εμπορικό κέντρο σε βόρειο τομέα της πόλης, που βρίσκεται πάνω σε έναν από τους δρόμους διαφυγής, ως το σημείο συγκέντρωσης των αμάχων, ενώ αναγνώρισε πως απέτυχαν αρκετές προσπάθειες να διανοιχθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης