Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο: Έστειλαν στην Ουκρανία 121 drones - αυτοκτονίας για τη μεγάλη μάχη του Donbass

Αποκάλυψη για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο: Έστειλαν στην Ουκρανία 121 drones - αυτοκτονίας για τη μεγάλη μάχη του Donbass
Τα εν λόγω drones είναι κατάλληλα για το ανοιχτό έδαφος της περιοχής Donbass της Ουκρανίας,  σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου
Σχετικά Άρθρα

Νέα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου «Phoenix Ghost» εστάλησαν στην Ουκρανία ως μέρος του πακέτου όπλων των 800 εκατομμυρίων δολαρίων των ΗΠΑ.
Το Πεντάγωνο κατήρτισε μία λίστα με όπλα που αναπτύσσονται στην Ουκρανία και η οποία περιλαμβάνει 121 drones «Phoenix Ghost» μαζί με οβίδες, εξοπλισμό και ανταλλακτικά, ανέφερε το Politico.
Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύφθηκε η ύπαρξη των drones Phoenix Ghost και λίγα είναι γνωστά για την εμβέλεια και τις ακριβείς δυνατότητές τους.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου John Kirby αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι κατάλληλα για το ανοιχτό έδαφος της περιοχής Donbass της Ουκρανίας, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας επίθεσης της Ρωσίας.
«Χωρίς να υπεισέλθω στις προδιαγραφές, αλλά όσα μπορεί να κάνει αυτό το drone προσφέρονται σε αυτό το συγκεκριμένο είδος εδάφους», είπε ο Kirby αναφέρει το Business Insider.
«Πρόκειται για ένα επιθετικό drone και αυτό έχει σχεδιαστεί για να κάνει», συνέχισε.

Drones για επίθεση

Τα εν λόγω drones είναι εξοπλισμένα με κάμερες και «η κύρια εστίασή τους είναι η επίθεση».
Ο Kirby συνέκρινε τα drones με τα τακτικά μη επανδρωμένα συστήματα Switchblade μίας χρήσης, γνωστά και ως «drones kamikaze», τα οποία οι ΗΠΑ έστειλαν στην Ουκρανίατον περασμένο μήνα.
Τα drones Switchblade μπορούν να περιπλανηθούν πάνω από έναν στόχο για έως και 40 λεπτά και να χτυπήσουν στόχους με κεφαλές που εκρήγνυνται κατά την πρόσκρουση.
Τα drones Phoenix Ghost αναπτύχθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ με την εταιρεία Aevex Aerospace με έδρα την Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Politico.

Διαφορετικό αεροσκάφος

Το Phoenix Ghost είναι ένας διαφορετικός τύπος αεροσκάφους.
Είναι ένα μονόδρομο αεροσκάφος που είναι αποτελεσματικό εναντίον τεθωρακισμένων στόχων εδάφους , δήλωσε ο απόστρατος υποστράτηγος David Deptula, πρύτανης του Ινστιτούτου Mitchell για Αεροδιαστημικές Σπουδές και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Aevex.
Το drone μπορεί να πετάξει για περισσότερες από έξι ώρες και να λειτουργεί τη νύχτα χρησιμοποιώντας τους υπέρυθρους αισθητήρες του, είπε ο Deptula και έχει μεγαλύτερο χρόνο περιπλάνησης από το Switchblade.
Είναι ένα χαμηλού κόστους, μη επανδρωμένο αεροσκάφος αυτοκτονίας μιας χρήσης που συμπεριφέρεται σαν ένα περιπλανώμενο πυρομαχικό, που πετά γύρω από έναν εναέριο χώρο πριν χτυπήσει πάνω σε έναν στόχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης