Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβενία: Νίκη της αντιπολίτευσης με 35,8% έναντι 22,5% της κυβέρνησης «δείχνουν» τα exit polls

Σλοβενία: Νίκη της αντιπολίτευσης με 35,8% έναντι 22,5% της κυβέρνησης «δείχνουν» τα exit polls

Αναμένεται η συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού

Σχετικά Άρθρα
Τα exit poll στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία της Σλοβενίας την Κυριακή 24 Απριλλίου 2022 έδειξαν ισχυρό προβάδισμα για τους φιλελεύθερους της αντιπολίτευσης έναντι των κυβερνώντων δεξιών λαϊκιστών του πρωθυπουργού Janez Jansa, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από το πρακτορείο δημοσκοπήσεων Mediana και μεταδόθηκαν από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό TV της Σλοβενίας και το διαφημιστικό Pop TV έδειξαν ότι η αντιπολίτευση Freedom Movement κέρδισε ποσοστό 35,8% ενώ το κυβερνών συντηρητικό Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα ηττήθηκε με ποσοστό 22,5%.
Πίσω από τους δύο πρώτους διεκδικητές βρέθηκαν το κόμμα της Νέας Σλοβενίας με 6,8%, ακολουθούμενο από τους Σοσιαλδημοκράτες με 6,6% και το Αριστερό κόμμα με 4,4%.

Κυβέρνηση συνασπισμού

Εάν επιβεβαιωθεί σε επίσημο απολογισμό, το αποτέλεσμα σημαίνει ότι το Κίνημα Ελευθερίας,, ο εκλογικός συνασπισμός των Φιλελευθέρων, έχει περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση σε έναν συνασπισμό με μικρότερες κεντροαριστερές ομάδες — ένα πλήγμα για τον Jansa, έναν λαϊκιστή πολιτικό ο οποίος συμφωνα με τους αναλυτές οδήγησε τη χώρα στις παρυφές της άκρας δεξιάς.
αρχείο_λήψης_1_3.png
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης