Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Δύση σχεδίαζε τη δολοφονία δημοσιογράφων - Προσπαθεί να μας καταστρέψει εκ των έσω... δεν θα τα καταφέρει

Putin: Η Δύση σχεδίαζε τη δολοφονία δημοσιογράφων - Προσπαθεί να μας καταστρέψει εκ των έσω... δεν θα τα καταφέρει

Η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU διέψευσε του ισχυρισμούς του Ρώσου προέδρου

Σχετικά Άρθρα

(upd) Σφοδρή επίθεση κατά της Δύσης εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, κάνοντας λόγο για σχέδιο καταστροφής της Ρωσίας εκ των έσω, το οποίο -όπως είπε- θα αποτύχει. Μάλιστα, ο Putin αναφέρθηκε σε σχέδια δολοφονίας Ρώσων δημοσιογράφων, που όμως ανετράπησαν.
«Σήμερα το πρωί, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) σταμάτησε τις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής ομάδας, που σχεδίαζε να επιτεθεί και να δολοφονήσει έναν διάσημο Ρώσο τηλεοπτικό δημοσιογράφο», είπε σε εισαγγελείς ο Putin, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Προχώρησαν στον τρόμο, να σχεδιάσουν τη δολοφονία των δημοσιογράφων μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν παρουσίασε προς το παρόν στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του. Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει αμέσως τα όσα υποστήριξε.
Από την πλευρά του, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, σε τηλεγράφημα που αναμεταδίδει το Reuters, αναφέρει πως μέλη μιας εθνικιστικής ομάδας κρατούνται από τις ρωσικές αρχές. Το Interfax μεταδίδει, επίσης, ότι η ομάδα που ενεργεί υπό τις εντολές Ουκρανών κατασκόπων σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ρώσο δημοσιογράφο, Vladimir Solovyov.

Οι ΗΠΑ συμβουλεύουν την Ουκρανία

Ο Putin σημείωσε πως η Δύση επιχειρεί να καταστρέψει τη Ρωσία εκ των έσω της, όμως τέτοιες προσπάθειες θα αποτύχουν. Επιπλέον, κατήγγειλε πως η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών κατευθύνει τις προσπάθειες υπονόμευσης της Ρωσίας και συμβουλεύει την ουκρανική κυβέρνηση.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ξένα ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται από τη Δύση για να κατασκευάσουν προκλήσεις εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Τέτοιες ενέργειες, τόνισε, θα πρέπει να σταματήσουν.

Διάψευση από Ουκρανία

Πάντως, η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, περί σχεδίου δολοφονίας του διάσημου Ρώσου τηλεπαρουσιαστή.
«Η SBU δεν έχει σχέδια για να δολοφονήσει τον V. Solovyov», έγραφε ανάρτηση της ουκρανικής υπηρεσίας ασφάλειας στο Telegram.

Δεν είναι πρόθυμος για διπλωματική λύση

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στους Financial Times, ο Ρώσος πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται πλέον για επίτευξη διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας. Αντιθέτως, επιδιώκει να καταλάβει όσο το δυνατό περισσότερα ουκρανικά εδάφη.
Ο Putin φέρεται να εξοργίστηκε μετά τη βύθιση του Moskva, τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα. «Υπήρχε ελπίδα για συμφωνία. Ο Putin αμφιταλαντευόταν. Πρέπει να βρει έναν τρόπο να βγει νικητής από αυτό» σημείωσε μία από τις πηγές που μίλησε στους Financial Times.
Μετά τη βύθιση του Moskva, «Ο Putin ήταν κατά του να υπογράψει οτιδήποτε (...) μετά το Μoskva δεν μοιάζει με νικητή, γιατί ήταν ταπεινωτικό» πρόσθεσε η πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης