Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά τις ανησυχίες για Κίνα και αυξήσεις επιτοκίων από FED... με οριακά κέρδη η Wall - Ο S&P +0,64%, το Twitter +6% - Πιέσεις στην Ευρώπη

Παρά τις ανησυχίες για Κίνα και αυξήσεις επιτοκίων από FED... με οριακά κέρδη η Wall - Ο S&P +0,64%, το Twitter +6% - Πιέσεις στην Ευρώπη
Ο Elon Musk τελικά κατάφερε και απέκτησε το Twitter προσφέροντας 54,20 δολάρια ή συνολική αποτίμηση 44 δισεκ. δολάρια από 38,6 δισ της τρέχουσας περιόδου
Σχετικά Άρθρα

(upd6) Με οριακά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street, μετά τις επιθετικές πωλήσεις στις 22 Απριλίου 2022 κυρίως λόγω των ανησυχιών για την Κινεζική οικονομία αφού τα lockdowns έχουν επηρεάσει αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα... ενώ οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για νέα αύξηση επιτοκίων 0,50% από την FED στις 4 Μαίου 2022.
Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με κέρδη +0,71% στις 34.052 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 έκλεισε με κέρδη +0,64% στις 4.299 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq ανέκαμψε +1,29 στις 13.004 μονάδες, επιρεάστηκε και από τις εξελίξεις στο Twitter.... και της συμφωνίας που ανακοινώθηκε με τον Elon Musk... η μετοχή σημείωσε κέρδη +5.66% στα 51,70 δολάρια προσεγγίζει τα 54 δολάρια που είναι η πρόταση - προσφορά του Musk...
Τα lockdown στην Κίνα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid-19 έχουν ενισχύσει την ανησυχία για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, με τα διεθνή χρηματιστήρια - πλην Wall - να δέχονται σήμερα σημαντικές πιέσεις.
Η Wall Street είχε ήδη τρομάξει από τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου και την επικείμενη επιθετική αύξηση των επιτοκίων, καθώς η Federal Reserve προσπαθεί να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό.
Στις ανησυχίες προστίθεται πλέον και η εξέλιξη της πανδημίας στην Κίνα.
Σήμερα η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί στο 2,82%.
walll.png

Έκλεισε η συμφωνία Twitter και Elon Musk

Τελικά αποδέχθηκε την πρόταση ύψους 46,5 δισ. δολαρίων του Elon Musk το Twitter,.
Το 11μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τελικά συμφώνησε με τον Elon Musk για την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
H μετοχή του Twitter κατέγραψε άνοδο 5,66% περίπου στα 51,7 δολάρια με την συνολική κεφαλαιοποίηση στα 38,6 δισ δολάρια.
Το Twitter πέρασε στον έλεγχο του Elon Musk καθιστώντας τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου κάτοχο του πιο επιδραστικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Οι συζητήσεις μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου του Twitter με τον Musk πραγματοποιήθηκαν μετά την προσφορά του τελευταίου για την εξαγορά της εταιρείας και αφού φέρεται να έχει ήδη συγκεντρώσει χρηματοδότηση 46,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Οι δύο πλευρές σύμφωνα με το δημοσίευμα συζήτησαν λεπτομέρειες όπως το πιθανό χρονοδιαγράμματος για το κλείσιμο της συμφωνίας καθώς και ρήτρες διαφυγής για την περίπτωση που επιτυγχάνονταν συμφωνία και στη συνέχεια κατέρρεε.
Είχε προηγηθεί το πρωί της Κυριακής συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Twitter όπου και συζητήθηκε η προσφορά του Musk.
Σημείο καμπής στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter για τη συμφωνία είναι όπως αναφέρουν οι πηγές η εξασφάλιση δεσμεύσεων για τη χρηματοδότηση της προσφοράς που προβλέπει τιμή στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.
Παρότι οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αρχικά απίθανη περίπτωση εξαγοράς του twitter από τον Musk πλέον φαντάζει αρκετά πιθανή.
twitter.JPG
Coca Cola: Έσοδα 10,5 δισ. δολ. το α' τρίμηνο 2022 - Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα έσοδα τριμήνου της Coca-Cola Co, γεγονός που οφείλεται στις υψηλότερες τιμές και την ανάκαμψη της ζήτησης για τα αναψυκτικά της σε θέατρα και εστιατόρια.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η απόφασή της να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία θα επηρεάσει τα ετήσια κέρδη της κατά 4 σεντς ανά μετοχή.
Το αυξανόμενο κόστος συστατικών όπως ο καφές και η ζάχαρη, καθώς και η αύξηση των εξόδων εργασίας και μεταφοράς ανάγκασαν τις εταιρείες καταναλωτικών αγαθών να αυξήσουν τις τιμές, αλλά η ζήτηση είναι ανθεκτική καθώς οι καταναλωτές που βγαίνουν από τα περιοριστικά της πανδημίας ξοδεύουν περισσότερα.
Ωστόσο, αναλυτές και εταιρείες προειδοποίησαν ότι η ζήτηση μπορεί να επιβραδυνθεί καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και η απαγόρευση της Ινδονησίας στις εξαγωγές φοινικέλαιου έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερες παγκόσμιες τιμές των τροφίμων.
Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν 16% στα 10,5 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 9,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Ευρωπαϊκές αγορές: Η Κίνα επισκίασε την επανεκλογή Macron

Η επανεκλογή του Emmanuel Macron στη Γαλλία προκάλεσε ανακούφιση, αλλά είχε προεξοφληθεί από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και επισκιάστηκε από την ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στην Κίνα, με το Πεκίνο να βρίσκεται προς των πυλών της επιβολής ενός lockdown στα πρότυπα της Σανγκάης.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX έκλεισε με απώλειες -1,54% στις 13.924 μονάδες, με τις απώλειες να φτάνουν ενδοσυνεδριακά -2%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες -1,88% στις 7.380 μονάδες.
Στις 6.500 μονάδες με πτώση -2,04% έκλεισε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε με πτώση -1,53% στις 23.908 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε με απώλειες -0,90% στις 8.574 μονάδες.

Πετρέλαιο: Sell off λόγω Σανγκάης - Πτώση 5,6% για το brent, στα 100 δολ.

Sell off καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας τις απώλειες από την περασμένη εβδομάδα, καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες ότι τα παρατεταμένα lockdown COVID-19 στη Σανγκάη και οι πιθανές αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ θα έπλητταν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση καυσίμων.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν 5,6%, στα 100,2 δολ. το βαρέλι.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν 5,6%, στα 96,27 δολάρια το βαρέλι.
Οι δείκτες αναφοράς έχασαν σχεδόν 5% την περασμένη εβδομάδα λόγω ανησυχιών για τη ζήτηση.
«Το πετρέλαιο επαναξιολογείται χαμηλότερα λόγω του πλήγματος στην κατανάλωση της Κίνας, ενώ η Federal Reserve αυξάνει τα επιτόκια», δήλωσε σε σημείωμά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της SPI Asset Management Stephen Innes.
«Αυτοί είναι δύο θυελλώδεις αντίθετοι άνεμοι που υποδηλώνουν ότι ορισμένοι ταύροι του πετρελαίου θα δώσουν τη θέση τους στους φόβους της ύφεσης και θα απαιτήσουν καταστροφή».

brent_18.JPG
«Στο κόκκινο» η Ασία - Πτώση έως 6% στην Κίνα

«Στο κόκκινο» διαπραγματεύονται οι αγορές της Ασίας, εν μέσω της ανησυχίας για την επιβολή lockdown στην Κίνα.
Οι επενδυτές συνεχίζουν να υπολογίζουν τον αντίκτυπο των πιο επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων στην οικονομία, ενώ το ευρώ ενισχύεται μετά τη νίκη του Emmanuel Macron  στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 1,75% και ο KOSPI της Νότιας Κορέας υποχώρησε 1,55%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 2,8%.
Ο κινεζικός Shanghai Composite υποχώρησε 5% ενώ ο Shenzhen Component κατέγραψε πτώση 6%.
Οι αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας είναι κλειστές λόγω αργίας.
Ο νυν πρόεδρος Macron νίκησε την ακροδεξιά αντίπαλο Marine Le Pen στις εκλογές της Κυριακής, αφαιρώντας έναν βασικό κίνδυνο για τις αγορές.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα δημοσιεύσει το οικονομικό της δελτίο την Πέμπτη και η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα εκδώσει την απόφαση μέσα στην εβδομάδα.
Οι αποδόσεις των ΗΠΑ υποχώρησαν, με τα ομόλογα να έχουν σταματήσει την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας.
Τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου παρέμειναν υπό πίεση καθώς οι αγορές ομολόγων αύξησαν τα στοιχήματά τους στον μακροπρόθεσμο πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης