Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απίστευτη ζωή του Elon Musk: Το ταλέντο φάνηκε από όταν ήταν...10 ετών - Από την Νότια Αφρική στην κορυφή του κόσμου

Η απίστευτη ζωή του Elon Musk: Το ταλέντο φάνηκε από όταν ήταν...10 ετών - Από την Νότια Αφρική στην κορυφή του κόσμου
Η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει πλέον τα 203 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg’s Billionaires Index
Σχετικά Άρθρα

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Elon Musk γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και κατάφερε στα 50 χρόνια του σήμερα, να  ξεχωρίζει αλλά και να μιλάει για εκείνον ολόκληρος ο πλανήτης.
Συζήτηση των ημερών φυσικά αποτελεί η τελευταία εξαγορά του, το… Twitter.
Στα μέσα Ιανουαρίου 2021, ο Musk έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, εκθρονίζοντας τoν διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Jeff Bezos.
Η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει πλέον τα 203 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg’s Billionaires Index, ενώ η συνολική περιουσία του Μπέζος κινείται περίπου στα 183 δισ.
Τον Μάρτιο του 2020, η περιουσία του Musk είχε εκτιμηθεί περίπου στα 24,6 δισ. δολ…

Τα πρώτα βήματα

Ο Musk σύμφωνα με την Wikipedia γεννήθηκε στην Πρετόρια της Ν. Αφρικής, με μητέρα μοντέλο από τον Καναδά και πατέρα Νοτιοαφρικανό ηλεκτρολόγο και μηχανολόγο μηχανικό.
Έχει άλλα δύο αδέρφια ενώ οι γονείς του χώρισαν το 1980 και έκτοτε ο Μασκ ζούσε περισσότερο με τον πατέρα του στη Νότια Αφρική.
Στην ηλικία των 10 ετών άρχισε να πειραματίζεται με ένα υπολογιστή Commodore VIC-20, και κατόπιν στην ηλικία των 12 έμαθε μόνος του προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και πούλησε τον κώδικα που έγραψε για ένα παιχνίδι που είχε φτιάξει σε γλώσσα BASIC σε ένα περιοδικό υπολογιστών για περίπου 500 δολάρια Αμερικής.
Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο στη Νότια Αφρική, μετακόμισε στον Καναδά και απέκτησε την Καναδική υπηκοότητα μέσω της μητέρας του.
Εκεί γράφτηκε στο πανεπιστήμιο Κουίνς στο Οντάριο και κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στη Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ…
Κατά την διάρκεια των σπουδών του ο Elon μαζί με έναν άλλο συμφοιτητή του αγόρασαν ένα κτίριο 10 δωματίων, το οποίο προσάρμοσαν ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης για άλλους φοιτητές.
Το 1995 μετακόμισε στην Καλιφόρνια για να ξεκινήσει το διδακτορικό του στην Εφαρμοσμένη Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ωστόσο πολύ σύντομα εγκατέλειψε τις σπουδές του ώστε να επικεντρωθεί στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο διαδίκτυο, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το διάστημα. Το 2002 απέκτησε την Αμερικανική υπηκοότητα.
Το 1995 ο Musk μαζί με τον αδελφό του, χρησιμοποιώντας 28.000 δολάρια που τους παρείχε ο πατέρας τους, ίδρυσαν την εταιρεία Zip2, μια διαδικτυακή εταιρεία, η οποία παρείχε υπηρεσίες καταλογογράφησης και εύρεσης εμπορικών επιχειρήσεων.
Ο Musk κατάφερε να εξασφαλίσει συμβόλαια παροχής υπηρεσιών με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης καθώς και την Chicago Tribune, μεγαλώνοντας έτσι τον κύκλο εργασιών της εταιρείας. Η Compaq εξαγόρασε την Zip2 για 307 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 34 εκατομμύρια σε μετοχές το 1999, με τον Μασκ να λαμβάνει το 70% του ποσού (22 εκατομμύρια)…
Το 1999 ο Μασκ χρησιμοποίησε 10 εκατομμύρια δολάρια από το ποσό που κέρδισε με την πώληση του Zip2 για να ιδρύσει τον διαδικτυακό τόπο X.com ο οποίος ειδικευόταν σε οικονομικές συναλλαγές και πληρωμές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ένα χρόνο αργότερα η εταιρεία αυτή συγχωνεύτηκε με μια άλλη, η οποία διέθετε μια υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων με την ονομασία PayPal…
Η νέα εταιρεία που προέκυψε από τη συγχώνευση των δύο επικεντρώθηκε στην υπηρεσία του PayPal και ονομάστηκε και η ίδια έτσι.
Το 2002 το PayPal εξαγοράστηκε από το eBay για το ποσό των 1.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές, εκ των οποίων ο Μασκ απέκτησε 165 εκατομμύρια. Πριν την πώληση ο Μασκ κατείχε το 11.7% των μετοχών της εταιρείας

Επιχειρηματική δραστηριότητα

Ο Musk είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX (της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής) καθώς και ο γενικός Διευθυντής της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc.
Είναι πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity. Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρείας Neuralink, που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company.
Ανάμεσα στις διάφορες δραστηριότητες του, έχει επίσης οραματιστεί ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς επίσης είναι και ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της εξερεύνησης και αποίκισης του πλανήτη Άρη.

Προσωπική ζωή

Ο Musk παντρεύτηκε την πρώτη του σύζυγο το 2000 και χώρισε το 2008, έχοντας αποκτήσει 6 γιους!
Το 2008 γνώρισε την δεύτερη του σύζυγο, με την οποία παντρεύτηκαν το 2010, χωρίζοντας 2 χρόνια αργότερα, ωστόσο ξαναπαντρεύτηκαν το 2013, έκαναν αίτηση διαζυγίου το 2014, την οποία τελικώς απέσυραν το 2015…
Στις 8 Μαΐου 2021, στην τηλεοπτική εκπομπή Saturday Night Live (SNL) αποκάλυψε πως έχει σύνδρομο Άσπεργκερ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης