Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin σε Erdogan: Απελευθερώσαμε τη Μαριούπολη, δεν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις

Putin σε Erdogan: Απελευθερώσαμε τη Μαριούπολη, δεν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις
O Erdogan επανέλαβε την πρότασή του να φιλοξενήσει η Τουρκία ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, παρόντων των Putin και Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογο του, Vladimir Putin, είχε σήμερα (26/4/2022), ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, με στόχο την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
Η Τουρκία έχει αναλάβει τον ρόλο διαμεσολαβητή στην ουκρανική κρίση. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι επί τουρκικού εδάφους πραγματοποιήθηκε η πρώτη -μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανίας- συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας (Sergey Lavrov) και Ουκρανίας (Dmytro Kuleba), ενώ ακολούθησε και συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στις συναντήσεις ήταν παρών και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, αλλά και το «δεξί χέρι» του Erdogan, Ibrahim Kalin.
Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Erdogan διεμήνυσε στον Putin ότι το «θετικό momentum» που επετεύχθη στις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη προ ημέρων, πρέπει να διατηρηθεί, καθώς όλες οι πλευρές θα επωφεληθούν.
«Ο πρόεδρος Erdogan, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία επίτευξης μιας κατάπαυσης πυρός, της αποτελεσματικής διάνοιξης ανθρωπιστικών διαδρόμων, και τη συνέχιση των εκκενώσεων με ασφάλεια, επισήμανε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει το παν για να σταματήσει τα γεγονότα που είναι επιζήμια για όλους και για να εξασφαλίσει μια ειρήνευση που θα διαρκέσει», αναφέρει η Άγκυρα, μετά την επικοινωνία των δύο ηγετών.
Επιπλέον, η τουρκική προεδρία σημειώνει ότι ο Erdogan επανέλαβε την πρότασή του να φιλοξενήσει η Τουρκία ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, παρόντων των Putin και Zelensky.

Putin: Απελευθερώσαμε τη Μαριούπολη, δεν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η πολιορκηθείσα ουκρανική πόλη της Μαριούπολης έχει «απελευθερωθεί» και δεν διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις εκεί, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σε αντίθεση με την εκδοχή που δίνει το Κίεβο για τις εξελίξεις.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Putin είπε στον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan ότι το Κίεβο πρέπει «να αναλάβει την ευθύνη» για τους ανθρώπους που έχουν τρυπώσει στο εργοστάσιο χάλυβα του Αζοφστάλ και κάλεσε τους μαχητές που βρίσκονται εκεί να καταθέσουν τα όπλα τους.
«Η ζωή των αιχμαλώτων πολέμου είναι εγγυημένη, η ιατρική περίθαλψη και η αντιμετώπισή τους γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης