Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώ: Σε χαμηλό 5 ετών, στο 1,05 δολ. εν μέσω ενεργειακού πολέμου Ρωσίας - ΕΕ

Ευρώ: Σε χαμηλό 5 ετών, στο 1,05 δολ. εν μέσω ενεργειακού πολέμου Ρωσίας - ΕΕ
Σε χαμηλά πέντε ετών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου
Σε χαμηλά πέντε ετών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον ενεργειακό εφοδιασμό εν μέσω του «πολέμου» Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για πιθανή ύφεση στην περιοχή.
Το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 1,06 δολ. για πρώτη φορά από το 2017.
Το δολάριο έχει εκτιναχθεί τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της απήχησής του ως ασφαλούς καταφυγίου, καθώς οι traders φοβούνται επιβράδυνση της ανάπτυξης ή ακόμα και ύφεση.
«Το ευρώ οδεύει σαφώς προς την απόλυτη ισοτιμία.

Προς την απόλυτη ισοτιμία

Οι λόγοι αυτής της αδυναμίας είναι η επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών για την ευρωζώνη και οι τεράστιες διαφορές στις αντιδράσεις της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη», δήλωσε στο CNBC ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος της ING Γερμανίας.
Οι κινήσεις της αγοράς έρχονται καθώς η ρωσική κρατική ενεργειακή εταιρεία Gazprom αποφάσισε να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία - δύο μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης - με τη Μόσχα να απαιτεί πληρωμή σε ρούβλια.
Οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται μεταξύ Μόσχας και Δύσης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
«Η αδυναμία επιδεινώθηκε από την απόφαση της Ρωσίας να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, πράγμα που σημαίνει ότι είμαστε τώρα ένα βήμα πιο κοντά στο να συμβεί το ίδιο για τις χώρες της ευρωζώνης», δήλωσε στο CNBC ο George Buckley, επικεφαλής οικονομολόγος του Ηνωμένου Βασιλείου και ευρωζώνης στη Nomura.

euro2_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης