Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δυσαρεστημένο το 45% των πολιτών με τους χειρισμούς Scholz για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γερμανία: Δυσαρεστημένο το 45% των πολιτών με τους χειρισμούς Scholz για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Το κοινό δεν θεωρεί πως ο καγκελάριος είναι ένας ισχυρός ηγέτης
Σχετικά Άρθρα
Δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που ο καγκελάριος Olaf Scholz χειρίζεται τον πόλεμο στην Ουκρανία, εμφανίζονται οι περισσότεροι Γερμανοί, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου.
Στην έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν μάλλον δυσαρεστημένοι με τις επιδόσεις του καγκελαρίου.
Στο μεταξύ, 37% δήλωσαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι με τον τρόπο που ο Σολτς αντιμετωπίζει τη διεθνή σύγκρουση και 18% δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να αξιολογήσουν τις ενέργειές του.

«Ο Scholz δεν είναι ισχυρός ηγέτης»

Μια διαφορετική εικόνα προέκυψε από τη δημοσκόπηση μεταξύ αυτών που συμπαθούν τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Scholz: 59% δήλωσαν ικανοποιημένοι με τον Σολτς και 34% ήταν δυσαρεστημένοι.
Το κοινό δεν θεωρεί πως ο καγκελάριος είναι ένας ισχυρός ηγέτης.
Μόνο 25% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν πως δείχνει ηγετικές ικανότητες με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Επιπλέον 51% συμφώνησαν με τη δήλωση «Δρα μάλλον ανεπαρκώς ως ηγέτης».
Το 24% απάντησε πως δεν γνωρίζει ή δεν έδωσε απάντηση.

Ανεπαρκείς οι επικοινωνιακές δεξιότητες

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες του καγκελαρίου αξιολογούνται ως ακόμη πιο ανεπαρκείς: 56% θεωρούν ότι δεν εξήγησε καταλλήλως την πολιτική του, 22% το βλέπουν διαφορετικά. Το 22% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».
Οι ψηφοφόροι των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό αξιολόγησαν με παρόμοιο τρόπο τον Scholz, όσον αφορά τις ηγετικές και τις επικοινωνιακές ικανότητές του.
Συνολικά ο συνασπισμός του SPD, των Πρασίνων και των φιλελεύθερων Ελεύθερων Δημοκρατών τα πήγε ακόμη χειρότερα από τον καγκελάριο.
Από τους ερωτηθέντες, 50% δήλωσαν μάλλον ή πολύ δυσαρεστημένοι από τις ενέργειές του σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, 30% δήλωσαν μάλλον ή πολύ ικανοποιημένοι. Το υπόλοιπο 20% είπε πως δεν γνωρίζει ή δεν έδωσε απάντηση.
Τα δεδομένα βασίζονται σε μια έρευνα της YouGov Deutschland GmbH που πραγματοποιήθηκε μέσω του Ίντερνετ και στην οποία πήραν μέρος 2.040 άτομα στο διάστημα από τις 25 ως τις 27 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης