Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (NATO): Η Ατλαντική Συμμαχία είναι έτοιμη να υποστηρίξει επί χρόνια την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Stoltenberg (NATO): Η Ατλαντική Συμμαχία είναι έτοιμη να υποστηρίξει επί χρόνια την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας
Συν τοις άλλοις, το ΝΑΤΟ θα εξοπλίσει σταδιακά την Ουκρανία με πιο σύγχρονα δυτικά όπλα και συστήματα, είπε ο Stoltenberg
Σχετικά Άρθρα

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να διατηρήσει την υποστήριξη που παρέχει στην Ουκρανία στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας για χρόνια και να βοηθήσει την κυβέρνηση του Κιέβου ώστε να μετακινηθεί από τα όπλα της σοβιετικής εποχής σε σύγχρονα δυτικά όπλα και συστήματα, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται μετά την προειδοποίηση του Κρεμλίνου ότι η προμήθεια δυτικών όπλων στην Ουκρανία, περιλαμβανομένων βαρέων όπλων, συνιστά απειλή στην ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου και «προκαλεί αστάθεια».
«Πρέπει να προετοιμαστούμε μακροπρόθεσμα», είπε ο Stoltenberg σε μια σύνοδο νέων στις Βρυξέλλες.
«Υπάρχει απολύτως η πιθανότητα αυτός ο πόλεμος να τραβήξει και να διαρκέσει για μήνες και χρόνια».
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ είπε πως η Δύση θα συνεχίσει να ασκεί στο μέγιστο πίεση στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin,  προκειμένου να βάλει τέλος στην εισβολή στην Ουκρανία, μέσω κυρώσεων και οικονομικής καθώς και στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.
«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να παράσχουν υποστήριξη για μια μακρά χρονική περίοδο και επίσης να βοηθήσουν την Ουκρανία να κάνει τη μετάβαση, να μετακινηθεί από τον παλιό σοβιετικής εποχής εξοπλισμό σε πιο σύγχρονα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ όπλα και συστήματα που θα απαιτήσουν επίσης περισσότερη εκπαίδευση», είπε ο Stoltenberg.
Τα περισσότερα από τα βαρέα όπλα που έχουν στείλει μέχρι τώρα οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι σοβιετικής κατασκευής όπλα που εξακολουθούν να βρίσκονται στα αποθέματα των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ, όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένοι άλλοι σύμμαχοι έχουν αρχίσει να προμηθεύουν το Κίεβο με δυτικά οβιδοβόλα.
Πριν τρεις μέρες, η Γερμανία ανακοίνωσε την αποστολή αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης Gepard στην Ουκρανία – είναι η πρώτη φορά που το Βερολίνο ενέκρινε τη χορήγηση βαρέων όπλων στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης