Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Amazon ανακοίνωσε ζημιές 7,56 δολάρια ανά μετοχή ή 3,8 δισ. το α' τρίμηνο - Στο 7% η μετασυνεδριακή πτώση της μετοχής

tags :
H Amazon ανακοίνωσε ζημιές 7,56 δολάρια ανά μετοχή ή 3,8 δισ. το α' τρίμηνο - Στο 7%  η μετασυνεδριακή πτώση της μετοχής
Η Amazon κατέγραψε απώλεια 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επένδυσή της στη Rivian, καθώς οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έχασαν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους στο τρίμηνο
Σχετικά Άρθρα

Κατακόρυφη πτώση κατά 7% κατέγραψε η μετοχή της Amazon, καθώς μετά τον τερματισμό της συνεδρίασης στη Wall Street, η εταιρεία ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα α τριμήνου, με απρόσμενα μεγάλες ζημιές που εξέπληξαν αρνητικά τους αναλυτές.
Συγκεκριμένα η Amazon για το α' τρίμηνο ανακοίνωσε:
Ζημιές 7,56 δολάρια ανά μετοχή ή συνολικά 3.8 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 8,36 δολάρια ανά μετοχή.
Έσοδα 116,44 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ κοντά στα προσδοκώμενα έσοδα 116,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμενόμενα, σύμφωνα με τη Refinitiv
Η Amazon κατέγραψε απώλεια 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επένδυσή της στη Rivian, αφού οι μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έχασαν περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους το τρίμηνο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια συνολική καθαρή απώλεια 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα συνολικά έσοδα της Amazon αυξήθηκαν κατά 7% στο πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε επίπεδο τρίμηνου, από το 2001 και τη μεγάλη πτώση των dot-com.
Η Amazon ανακοίνωσε ότι αναμένει έσοδα από 116 έως 121 δισεκατομμύρια δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο.Οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 125,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv.
Οι προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη εσόδων της Amazon ενδέχεται να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, με ρυθμό της τάξης μεταξύ 3% και 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
«Η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία που ακολούθησε έφεραν ασυνήθιστη ανάπτυξη και προκλήσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy.
Πρόσθεσε ότι η εταιρεία «επικεντρώνεται πλήρως» στην αντιστάθμιση των δαπανών στο δίκτυο τώρα που το προσωπικό και η ικανότητα αποθήκευσης έχουν επανέλθει σε κανονικά επίπεδα.
«Αυτό μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, ιδιαίτερα καθώς εργαζόμαστε υπό καθεστώς συνεχών πληθωριστικών πιέσεων και πιέσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού, αλλά βλέπουμε ενθαρρυντική πρόοδο σε ότι αφορά την εμπειρία των πελατώ και την ταχύτητα παράδοσης, καθώς πλησιάζουμε τώρα σε επίπεδα που ξεπερνούν ακόμη και τις αποδόσεις μας πριν την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020», είπε ο Jassy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης