Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky έχασε Αν. και Νότια Ουκρανία και ποντάρει σε ένα μικρότερο κράτος, χρεωμένο με 100 δισ. δολ. από την Δύση

Ο Zelensky έχασε Αν. και Νότια Ουκρανία και ποντάρει σε ένα μικρότερο κράτος, χρεωμένο με 100 δισ. δολ. από την Δύση
Η Ρωσία ελέγχει όλη την βιομηχανική ζώνη της Ουκρανίας στην Ανατολική Ουκρανία και το 75% των ακτών της Ουκρανίας σε Αζοφική θάλασσα και Μαύρη Θάλασσα

Η μαριονέτα των ΗΠΑ, ο Zelensky ο πρόεδρος της Ουκρανίας, δεν είναι αφελής.
Με προπαγάνδα, τακτικούς ελιγμούς και πολύ θέατρο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει δεκάδες δισεκ. οικονομικής βοήθειας, υποστήριξη σε οπλικά συστήματα από την Δύση.
Όμως ο Zelensky γνωρίζει – όπως γνωρίζουν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ – ότι η Ανατολική Ουκρανία έχει χαθεί όπως έχει χαθεί και η Νότια Ουκρανία.
Είναι αδύνατο οι ρώσοι να κάνουν πίσω από το Kharkiv βόρεια της Ουκρανίας έως ανατολικά στο Donbass στις βασικές πόλεις Luhansk και Donetsk.
Επίσης κέρδισαν οι ρώσοι την Μαριούπολη, το εργοστάσιο Azovstal είναι ασήμαντο πλέον καθώς οι πολιορκημένοι ουκρανοί στρατιώτες ή θα παραδοθούν ή θα πεθάνουν δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.
Όμως οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν και την περιοχή του Kherson φθάνοντας στις παρυφές του Mykolaiv και της Οδησσού.
Ο Zelensky γνωρίζει ότι αυτά τα εδάφη δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία.
Π.χ. μετά την αναγνώριση του Luhansk και Donetsk η Ρωσία σχεδιάζει να ανακηρύξει και την ανεξαρτησία της Kherson.
Η Ρωσία ελέγχει όλη την βιομηχανική ζώνη της Ουκρανίας στην Ανατολική Ουκρανία και το 75% των ακτών της Ουκρανίας σε Αζοφική θάλασσα και Μαύρη Θάλασσα.

Σε τι ποντάρει ο Zelensky;

Ο Ζelensky ποντάρει ξεκάθαρα σε μια μικρότερη Ουκρανία που θα έχει πρόσβαση μόνο από την Οδησσό στην θάλασσα.
Αν και έως σήμερα και παρά τους βομβαρδισμούς της Οδησσού ή του Κιέβου εκ νέου δεν φαίνεται οι ρωσικές δυνάμεις να σχεδιάζουν νέες επιθέσεις στην πρωτεύουσα ή να μελετούν την κατάληψη της Οδησσού.
Το πιθανότερο σενάριο θα φθάσουν έως το Mykolaiv νότια – δυτικά της Ουκρανίας για να διασφαλίσουν οι ρώσοι την ασφάλεια της Kherson.
Ο Zelensky αναγνωρίζει ότι η Ανατολική και Νότια Ουκρανία έχει χαθεί.

Τι θα κερδίσει;

Μέχρι τώρα η Ουκρανία έχει λάβει ή θα λάβει 50 δισεκ. μόνο από τις ΗΠΑ εφόσον εγκριθούν τα 33 δισεκ. δολάρια από τις αμερικανικές αρχές.
Ο βασικός στόχος είναι η οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία από όλες τις χώρες διεθνώς είναι να φθάσει τα 100 δισεκ. δολάρια τα οποία αντιστοιχούν στο 65% του ΑΕΠ της Ουκρανίας του 2020.
Ο Zelensky έχει την μεγάλη ευκαιρία ο ίδιος, η ομάδα του και οι επιχειρηματίες που τον στηρίζουν να κάνουν την μεγάλη δουλειά.
Γίνεται αντιληπτό ότι ο Zelensky από ηθοποιός του θεάτρου θα εξελιχθεί σε ένα πλούσιο Ουκρανό – εβραίο και θα αντισταθμίσει την απώλεια της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας με τα 100 δισεκ. βοήθειας.
Πολλά από αυτά τα 100 δισεκ. θα πάνε σε εξοπλισμούς δηλαδή σε χρέος ωστόσο για τους λίγους θα είναι το mega colpo grosso…και πολλά από αυτά τα 100 δισεκ. θα πάνε στις τσέπες της ομάδας του Zelensky.

H παγίδα του χρέους

Οι ΗΠΑ όμως δεν δίνουν 50 δισεκ. χαριστικά.
Οι ΗΠΑ προσφέρουν 50 δισεκ. εκ των οποίων 33 δισεκ. προσεχώς με την ενεργοποίηση του μηχανισμού του Β. Παγκόσμιου Πολέμου που ονομάζεται Lend-Lease δηλαδή δάνειο μίσθωση
Το δάνειο-μίσθωση είναι ένα δάνειο πολύ ακριβό.
Οι αμερικανικές εταιρίες εξοπλισμών θα βγάλουν υπερκέρδη και η Ουκρανία θα καταχρεωθεί.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Η παλιά Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών έλαβε όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της συμφωνίας Lend-Lease, η οποία αναφέρεται ως βοήθεια των συμμάχων προς την Σοβιετική Ένωση.
Στη συνέχεια, όμως, τα χρέη έπρεπε να αποπληρωθούν, η Σοβιετική Ένωση έπρεπε να περιοριστεί για πολλά χρόνια, «προμηθεύοντας πλατίνα, χρυσό, ξυλεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με αμοιβαίους διακανονισμούς, επισκευάζοντας αμερικανικά πλοία δωρεάν και πολλά άλλα».
Η Ρωσία χρειάστηκε 61 χρόνια μετά τη Μεγάλη Νίκη επί της Γερμανίας του Hitler… το 2006 να αποπληρώσει όλα τα χρέη προς τις ΗΠΑ.
Προσέξτε η Ρωσία πήρε δάνεια από το σύστημα Lend-Lease των ΗΠΑ και χρειάστηκε 61 χρόνια για να αποπληρώσει τα δάνεια αυτά.
cc1_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης