Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές με οδηγό τα εταιρικά - Ο DAX +1,2%

Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές με οδηγό τα εταιρικά - Ο DAX +1,2%
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας,
Σχετικά Άρθρα
Τα εταιρικά αποτελέσματα στηρίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους δείκτες να σημειώνουν ήπια άνοδο.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, καθώς και τον ενεργειακό πόλεμο Ρωσίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη Φρανφκούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1,1% στις 14.139μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,5% στις 7.548 μονάδες.
Στις 6.582 μονάδες με κέρδη 1,1% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαπραγματεύεται με άνοδο 1% στις 24.297 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,5% στις 8.552 μονάδες.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια ενισχύεται 1,2% στις 2.412 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν οριακές μεταβολές.
Όσον αφορά το φυσικό αέριο, οι τιμές του ολλανδικού TTF υποχωρούν 1,8% στα 98 ευρώ.
Ανοδικά διαπραγματεύονται οι τιμές του πετρελαίου, με το brent στο +0,8% και τα 108,12 δολ. το βαρέλι και το αργό να ενισχύεται 0,6% στα 106 δολ. το βαρέλι.

Γαλλία: Στάσιμο το ΑΕΠ το α' τρίμηνο 2022, χειρότερα των εκτιμήσεων

Ανεκόπη απότομα η ανάπτυξη της οικονομίας της Γαλλίας το πρώτο τρίμηνο 2022, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν, με φόντο την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της επίσημης υπηρεσίας στατιστικών INSEE την Παρασκευή.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν αμετάβλητο το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) για τον Ιανουάριο-Μάρτιο, σημειώνοντας απότομη επιβράδυνση από τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021, όταν η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,8%, η οποία αναθεωρήθηκε από 0,7% προηγουμένως.
Ενώ αναμενόταν επιβράδυνση, η μέτρηση ήταν χειρότερη από τις προσδοκίες για ανάπτυξη 0,3% σε δημοσκόπηση του Reuters σε 24 οικονομολόγους, των οποίων οι προβλέψεις κυμαίνονταν από 0,6% έως -0,1%.
Οι δαπάνες των νοικοκυριών, ο παραδοσιακός μοχλός της γαλλικής ανάπτυξης, μειώθηκαν κατά 1,3% το τρίμηνο, εν μέσω μείωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Η κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει ένα πακέτο μέτρων 25 δισ. ευρώ για να βοηθήσει στην προστασία της φθίνουσας αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.
Αλλά αυτό δεν εμπόδισε το κόστος ζωής να είναι ένα σημαντικό θέμα στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία αυτόν τον μήνα, τις οποίες κέρδισε την Κυριακή ο νυν πρόεδρος Emmanuel Macron.
Η έκθεση του INSEE για το ΑΕΠ ανέφερε ότι η εγχώρια ζήτηση αφαίρεσε 0,6 ποσοστιαίες μονάδες από την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου, ενώ η ανασυγκρότηση του επιχειρηματικού αποθέματος πρόσθεσε 0,4 μονάδες και το εξωτερικό εμπόριο πρόσθεσε άλλες 0,1 μονάδες.

Ασία: Ράλι στις αγορές αλλά... ο Απρίλιος ήταν ο χειρότερος μήνας των τελευταίων 2 ετών

Με σημαντικά κέρδη διαπραγματεύονται οι ασιατικές μετοχές, μετά τη σταθεροποίηση της Wall Street τον Απρίλιο, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονταν στον χειρότερο μήνα τους εδώ και δύο χρόνια, καθώς οι φόβοι για την ανάπτυξη της Κίνας και οι διαφαινόμενες αυξήσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ παρέσυραν το κλίμα και εκτόξευσαν το δολάριο ως καταφύγιο.
Στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng έκλεισε με άλμα 4% στις 21.095 μονάδες.
Τα ισχυρά κέρδη από τη μητρική Meta Platforms του Facebook οδήγησαν τον Nasdaq κατά 3% υψηλότερα.
Οι ιαπωνικές αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας.
Το γενικό κλίμα ήταν ακόμη εύθραυστο με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του Nasdaq να σημειώνουν πτώση περίπου 1% στις πρώτες συναλλαγές της Ασίας, υπό πίεση μετά από τα απογοητευτικά κέρδη της Amazon
Τα κέρδη της Παρασκευής ήταν οριακά σε σύγκριση με τα sell-offs στις παγκόσμιες μετοχές τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα σημείωσε άνοδο 2,4% την Παρασκευή, αλλά αναμένεται να κλείσει τον Απρίλιο με πτώση 8,1% τη μεγαλύτερ,  από τον Ιανουάριο του 2016.
«Υπάρχουν τέσσερις βραχυπρόθεσμοι καταλύτες που οδηγούν την αγορά αυτή τη στιγμή: τα κέρδη των ΗΠΑ στα οποία βρισκόμαστε περίπου στα μισά, οι αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, η επιθετική ρητορικήαπό τη Fed, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πολιτική της Κίνας», δήλωσε ο Fook-Hien Yap. ανώτερος επενδυτικός στρατηγικός αναλυτής στην Standard Chartered Wealth Management.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης