Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Οι αποφάσεις για τις κυρώσεις στη Ρωσία θα ληφθούν με βάση τα συμφέροντα της χώρας

Σερβία: Οι αποφάσεις για τις κυρώσεις στη Ρωσία θα ληφθούν με βάση τα συμφέροντα της χώρας
Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic
Σχετικά Άρθρα
Η Σερβία θα λάβει αποφάσεις για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με βάση τα εθνικά της συμφέροντα.
Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic σε δημοσιογράφους στην έκθεση όπλων Shield 2022 στο αεροδρόμιο Batajnica, το Σάββατο 30 Απριλίου σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου TASS.
«Όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων από εμάς, θα αναφερθώ πιο αναλυτικά στις 6 Μαΐου, αλλά το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι η Σερβία ενέκρινε τα συμπεράσματα σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. […]
Η πολιτική μας πρέπει να είναι μια αναπτυξιακή πολιτική, μια πολιτική που κοιτάζει κάθε στιγμή ποιο είναι το συμφέρον της χώρας μας.
Ο Henry Kissinger είπε ότι δεν υπάρχει φιλία στη διεθνή πολιτική που να διαρκεί για πάντα, υπάρχουν μόνο συμφέροντα.
Έχουμε τα δικά μας συμφέροντα, και θα πράξουμε ανάλογα ό,τι χρειαστεί», είπε.
Δεν υπάρχουν φιλίες», σημείωσε χαρακτηριστικά…

Απάντηση στις πιέσεις

Απαντώντας στις πιέσεις επισήμανε τα εξής: «Δεν θα δικαιολογήσω τον εαυτό μου σε κανέναν, όλοι επιμένουν να επιβάλλω κυρώσεις σήμερα […] 
Είμαι ο πρόεδρος της Σερβίας και θα λάβω αποφάσεις σύμφωνα με τα συμφέροντα της Σερβίας, και δεν νοιάζομαι για τις δυτικές και ανατολικές πρεσβείες, δεν με νοιάζει για τους Αμερικανούς, τους Ρώσους, τους Ευρωπαίους και όλους τους άλλους.
Θα πάρω αποφάσεις σύμφωνα με τα συμφέροντα της Σερβίας, εκλέχθηκα πρόεδρος και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα λαμβάνω αποφάσεις σε με αυτόν τον τρόπο, υπέρ της Σερβίας και των πολιτών της», υπογράμμισε ο Σέρβος ηγέτης.

Εκβιασμός

Νωρίτερα, οι πρεσβευτές της Γαλλίας και της Γερμανίας στο Βελιγράδι έκαναν δηλώσεις για την ανάγκη προσχώρησης της Σερβίας στις ρωσικές κυρώσεις, ειδάλλως για ενδεχόμενη απόσυρση των επενδύσεων.
Σε ομιλία του μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Πρόεδρος Vucic δήλωσε ότι η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αδελφά κράτη

Ο πρόεδρος της Σερβίας ενημέρωσε επίσης ότι η χώρα του διακόπτει προσωρινά τις ασκήσεις του στρατού και της αστυνομίας με όλους τους ξένους εταίρους.
Σημείωσε ότι η Σερβία θεωρεί τη Ρωσία και την Ουκρανία αδελφά κράτη, λυπάται για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ευρώπη και είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης