Τελευταία Νέα
Διεθνή

H απίστευτη απάτη της Ευρώπης: Οι (μη) πληρωμές σε ευρώ για το φυσικό αέριο και η γάτα του Schrödinger

H απίστευτη απάτη της Ευρώπης: Οι (μη) πληρωμές σε ευρώ για το φυσικό αέριο και η γάτα του Schrödinger

Το κόλπο: «Εκτύπωση και κατάθεση + πάγωμα και απόκρυψη»

Σχετικά Άρθρα
Πώς γίνεται να πληρώσεις για κάποιο αγαθό σε νόμισμα το οποίο έχεις προηγουμένως κατάσχει;
Τα ευρώ για τις πληρωμές του φυσικού αερίου – και των άλλων πολύτιμων εμπορευμάτων της Ρωσίας – ομοιάζουν με τη γάτα του Schrödinger.
Είναι μέσα σε ένα … μαύρο κουτί και είναι υπαρκτά όσο και .. ανύπαρκτα!
Αντίθετα σε τις ρωσικές απαιτήσεις για τις συναλλαγές σε ρούβλια όσον αφορά της εισαγωγές ενεργειακών αγαθών, η Ευρώπη ζήτησε επίσημα να πληρώσει για τις ρωσικές εισαγωγές με ευρώ … ανύπαρκτα όπως εξηγείται παρακάτω.
Και αυτά την ώρα που το επίπεδο διαβίωσης 800 εκατομμυρίων Ευρωπαίων εξαρτάται από ό,τι αποφασίσει ο απίστευτος εσμός μη εκλεγμένων παραληρηματικών ηγετών της ΕΕ.
Η ΕΕ δεν θέλει να πληρώσει σε ρούβλια –ή χρυσό– γιατί κάνει ένα.. ταχυδακτυλουργικό προσποιούμενη ότι «πληρώνει» για ρωσικές εισαγωγές που με ποσά ανύπαρκτα και αγύριστα.

Το κόλπο: «Εκτύπωση και κατάθεση + πάγωμα και απόκρυψη»

Είτε πρόκειται για φυσικό αέριο, είτε για πετρέλαιο, είτε για άνθρακα ή οτιδήποτε άλλο ρωσικό, αντί να «πληρώνει» πραγματικά η ΕΕ προσποιείται ότι το κάνει κάνει με ένα σοφό τέχνασμα «εκτύπωση και κατάθεση + πάγωμα και απόκρυψη».
Για να γίνει ξεκάθαρο, το παραπάνω θα ισοδυναμούσε  με το να προσποιείσαι ότι «πληρώνεις» στο ταμείο οποιουδήποτε καταστήματος με μια φωτογραφία ενός πλήρως σφραγισμένου κουτιού που λες ότι περιέχει «χρήματα» που θα κρατήσεις κρυφά στο σπίτι – κλειστό – όσο θες.ς
Πώς γίνεται το κόλπο κατάσχεση «εκτύπωση και κατάθεση + πάγωμα και απόκρυψη».
Στο παρελθόν, οι ρωσικές εισαγωγές πληρώνονταν μέσω τραπεζικών εμβασμάτων που γίνονταν σε λογαριασμούς Ρώσων εξαγωγέων σε τράπεζες της ΕΕ.
Τώρα η ηγεσία της ΕΕ έδωσε εντολή να παγώσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία (το ρευστό) αμέσως μόλις εισπραχθούν, ώστε η Ρωσία –ή οποιοσδήποτε άλλος– να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα ευρώ.

Τα ανύπαρκτα ευρώ 

Έτσι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα «τυπώνει» τώρα ευρώ και στη συνέχεια θα μεταφέρει αυτά τα ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ρώσων εξαγωγέων στην ΕΕ, που τελούν υπό καθεστώς «παγώματος».
Έτσι, η Ρωσία δεν μπορεί ποτέ να χρησιμοποιεί αυτά τα ευρώ ευρώ – τα οποία στην πραγματικότητα δεν βλέπουν ποτέ το φως της πραγματικής οικονομίας – και συνεπώς δεν είναι πληθωριστικά με οποιαδήποτε έννοια του όρου, καθώς κανείς δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.
Έτσι, με το να μην εισέρχεται το ρευστό σε καμία οικονομία με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή, η ΕΕ μπορεί να εισάγει... δωρεάν ρωσικά προϊόντα.


Τα αντίθετα αποτελέσματα

Τωρα, καθώς η ΕΕ αρνείται να πληρώσει σε ρούβλια –ή χρυσό– και επιμένει να πληρώσει με τα νέα της «αστεία χρήματα τύπου  Schrödinger », ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki παραδέχτηκε το προφανές, δηλαδή ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την μέχρι στιγμής είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα στη Ρωσία.
«Κοιτάξτε τη συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου.
Τι συμβαίνει με τη ρωσική οικονομία.
Τίποτα ιδιαίτερο δεν συμβαίνει εκεί».

Ασύστολα ψεύδη

Τόσο απίστευτα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία για «εκβιασμό», απλώς πρόσθεσε ότι «Χαρτογραφούμε τη συντονισμένη απάντησή μας στην ΕΕ, ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορούν να εμπιστεύονται ότι είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι…» και τα δύο απλά δεν είναι αλήθεια.

Ο καθένας μόνος του….

Η ΕΕ σήμερα δεν έχει συντονισμό και αλληλεγγύη.
Είναι ο καθένας για τον εαυτό του τώρα, συμπεριλαμβανομένης της «ουδέτερης» Σουηδίας που θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενώ διεκδικεί πληρωμή για τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία.
«Το έκτο πακέτο κυρώσεων θα έρθει σε εύθετο χρόνο.
Εργαζόμαστε εντατικά για αυτό», δήλωσε η Ursula von der Leyen, καθώς η Ρωσία διακόπτει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία, ενώ η Φινλανδία δεν θα συμφωνήσει να πληρώσει σε ρούβλια.
Το γεγονός είναι ότι οι Ευρωπαίοι γενικά και κυρίως η ηγεσία της ΕΕ είναι πλέον πιο κατακερματισμένοι και ασταθείς.
Όπως θα το έθετε ο πρόσφατα επανεκλεγμένος Πρόεδρος της Γαλλίας, το «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ μοιάζει με ένα σωρό αποκεφαλισμένα κοτόπουλα που τρέχουν τριγύρω χωρίς την παραμικρή ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Πληρωμές σε ρούβλια

Εν τω μεταξύ, τέσσερις αγοραστές της ΕΕ πραγματοποίησαν πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια και τουλάχιστον 10 χώρες έχουν δημιουργήσει ρωσικούς τραπεζικούς λογαριασμούς σε ρούβλια.
Έτσι, ενώ η ΕΕ προμηθεύει κάθε μέρα κάθε είδους όπλα στην Ουκρανία, τώρα ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ θέλει να κάνει φίλους με τη Ρωσία.
Αλλά μόλις την Παρασκευή 30 Απριλίου 2022 ο Josep Borrell δήλωσε «Αυτό το θέμα πρέπει να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης».
Μια μέρα αργότερα λέει: «Η ΕΕ και η Ρωσία πρέπει να ξαναχτίσουν τις σχέσεις».
Τι ισχύει;
«Η ανοικοδόμηση της σχέσης μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας θα είναι μια πολύ δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, αλλά πρέπει να γίνει».
Σίγουρα, ναι, ας ξεκινήσουμε με την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ που οι Ευρωπαίοι μεσολάβησαν και ενέκριναν πολύ πρόσφατα, θυμάστε;

Η ρωσική προειδοποίηση

Έτσι, η διαδικασία της Ursula von der Leyen για «χαρτογράφηση της συντονισμένης απόκρισής μας στην ΕΕ» δεν φαίνεται να εξελίσσεται πολύ ομαλά
Και ενόψει των προτεινόμενων πρόσθετων τεχνασμάτων, οι Ρώσοι, σαφώς είναι πάντα μπροστά από τα γεγονότα και προειδοποιούν:
«… η μη εξουσιοδοτημένη απόσυρση όγκων φυσικού αερίου που διέρχονται μέσω Πολωνίας και Βουλγαρίας σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των προμηθειών διαμετακόμισης…».
Σαφώς σημαίνει ότι μην παίζετε παιχνίδια μαζί μας αλλιώς θα παγώσετε και θα πεθάνετε από την πείνα,
EU to propose phasing out Russian oil by year end — sources | The Edge  Markets
Ένα κακό αστείο

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Robert Habeck ανησυχούσε πολύ ότι η διακοπή των ρωσικών εισαγωγών θα προκαλούσε «μαζική ανεργία, φτώχεια, ανθρώπους που δεν μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους κ.λπ.».
Η Αυστρία παραδέχτηκε ανοιχτά ότι απλά δεν έχει την πολυτέλεια να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, ενώ άλλοι θέλουν να κλείσουν εντελώς τους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου.
Επομένως, οι ρωσικές εισαγωγές πρέπει να πληρώνονται είτε σε ρούβλια είτε σε χρυσόχρυσο, χωρίς να αναμένεται ,,, φιλανθρωπία.
Τα ευρώ του Schrödinger είναι ένα αστείο - και μάλιστα κακό.
Όπως θα έλεγε ο John Connally,
«Το πρόβλημα είναι τα εμπορεύματα της Ρωσίας, αλλά τώρα έγιναν δικό σου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης