Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Μηδενικά κρούσματα στη Σαγκάη – Ελπίδες για άρση του οργουελικού lockdown για 25 εκατ. πολίτες

Κίνα: Μηδενικά κρούσματα στη Σαγκάη – Ελπίδες για άρση του οργουελικού lockdown για 25 εκατ. πολίτες

Εικόνες νεκρής πόλης και πολίτες που στερούνται τα απαραίτητα σε καθεστώς πλήρους επιτήρησης

Σχετικά Άρθρα

Οι αρχές στη Σαγκάη το Σάββατο 30 Απριλίου ανακοίνωσαν ότι δεν εντοπίστηκαν νέα ημερήσια κρούσματα Covid εκτός των περιοχών καραντίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Αυτό σηματοδοτεί ένα ορόσημο στη μάχη της Σαγκάης για τον περιορισμό του ιού καθώς το πρόσφατο ξέσπασμα είχε παραλύσει την πόλη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων.

Άδεια πόλη

Στην αρχή του πενθήμερου εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι δρόμοι ήταν τρομερά ήσυχοι.
«Κοιτάτε μια πόλη που ήταν γεμάτη κόσμο και τώρα είναι άδεια.
Αναρωτιέστε πώς αυτοί οι άνθρωποι καταφέρνουν να επιβιώσουν», δηλωσε ο Li, 35 ετών, που εργάζεται στον χρηματοοικονομικό τομέα στο Πεκίνο, ξεσπώντας σε κλάματα.

Το πρωτοφανές lockdown

Στην ανατολική εμπορική πρωτεύουσα της Κίνας, τη Σαγκάη σκηνές από σπίτια και κτίρια που περικλείονται με φράχτες για να εμποδίζουν τους κατοίκους να φύγουν έχουν γίνει πρωτοσέλιδα σε μια εποχή παγκοσμίως την ίδια ώρα που οι περισσότερες άλλες χώρες στον κόσμο μαθαίνουν να ζουν με τον COVID.

Οργουελικά μέτρα

Η Κίνα διατηρεί την πολιτική μηδενικού COVID-19 με στόχο την εξάλειψη της νόσου, οδηγώντας στην λήψη οργουελικών υγειονομικών μέτρων, ειδικά στη Σαγκάη, όπου πολλοί κάτοικοι είναι έγκλειστοι για περισσότερο από ένα μήνα.
Κάποιοι, που αγωνίζονται να βρουν τρόφιμα και άλλα είδη καθημερινής ανάγκης, έχουν αναδείξει την αντίθεση του κοινού στους αυστηρούς ελέγχους της κυβέρνησης.

Η τρίτη θητεία του Xi Jinping

Εάν η εκστρατεία μηδενικής ανοχής λειτουργήσει, ωστόσο, θα ήταν μια νίκη για την προσέγγιση του προέδρου Xi Jinping σε μια χρονιά που αναμένεται να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία  στο τιμόνι της χώρας.
Οι αξιωματούχοι της Σαγκάης δεν σχολίασαν τα καλά νέα για μετάδοση του COVID στην καθημερινή τους συνέντευξη Τύπου, αλλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσαν εορταστικό τόνο.
«Η Σαγκάη έφτασε επιτέλους στο μηδέν (αριθμό κρουσμάτων) σε επίπεδο κοινότητας!
Μακάρι η Σαγκάη να ξυπνήσει το συντομότερο δυνατό!», ανέφερε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα Weibo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης