Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nehammer (Αυστρία): Εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν τελειώσει σύντομα, είναι βέβαιο πως θα επεκταθεί

Nehammer (Αυστρία): Εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν τελειώσει σύντομα, είναι βέβαιο πως θα επεκταθεί
Tην ανάγκη ο πόλεμος στην Ουκρανία να τερματιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κλιμακωθεί και να διευρυνθεί τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος

«Αν ο πόλεμος δεν τελειώσει σύντομα, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερος», προειδοποιεί ο καγκελάριος της Αυστρίας Karl Nehammer και υπερασπίζεται την απόφασή του να μεταβεί στη Ρωσία προκειμένου να μεσολαβήσει για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
Εμφανίζεται δε πρόθυμος να δεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία.
Σε δύο συνεντεύξεις που παραχωρεί στις εφημερίδες Kurier και Die Presse, ο Nehammer τονίζει την ανάγκη ο πόλεμος στην Ουκρανία να τερματιστεί όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κλιμακωθεί και να διευρυνθεί.
Σημειώνει μάλιστα ότι πρέπει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για διπλωματική λύση και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δική του πρόσφατη επίσκεψη στη Ρωσία, η οποία από πολλούς επικρίθηκε.

Η παροχή αερίου στην Αυστρία

Ερωτώμενος σχετικά με την παροχή ρωσικού αερίου στη χώρα του, ο καγκελάριος αναφέρει ότι οι παραδόσεις πραγματοποιούνται χωρίς περιορισμούς και ότι η εταιρία ÖMV θα συνεχίσει να πληρώνει σε ευρώ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Εκπρόσωπος πάντως της εταιρίας δήλωσε ότι η Gazprom έχει αποστείλει τη δική της πρόταση, η οποία μελετάται, προκειμένου να βρεθεί λύση συμβατή με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση σε βάρος της Ρωσίας.
Ο Nehammer πάντως δεν θεωρεί ότι ένα ενδεχόμενο εμπάργκο στην αγορά φυσικού αερίου από την Ευρώπη θα οδηγούσε σε άμεσο τερματισμό του πολέμου.
«Θα αντάλλασσα αμέσως το ρωσικό αέριο αν ήταν να είχαν σωθεί τα παιδιά της Ουκρανίας, που τώρα είναι νεκρά», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η πολιτική του στο προσφυγικό διαφέρει από αυτήν του προκατόχου του, του Sebastian Kurz, ο Aυστριακός καγκελάριος τόνισε ότι η Αυστρία είναι πρόθυμη να βοηθήσει, αλλά σημείωσε ότι «κάποιος που δραπετεύει από εμπόλεμες ζώνες όπως το Αφγανιστάν διασχίζει έως και δέκα ασφαλείς χώρες μέχρι να φθάσει στην Ευρώπη και θα μπορούσε να βρει προστασία εκεί - είναι διαφορετικό αυτό από το να βοηθάς έναν γείτονα που βρίσκεται σε κίνδυνο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης