Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νέοι σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με fast track διαδικασίες - Προς άμεση έγκριση το ν/σ

Γερμανία: Νέοι σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με fast track διαδικασίες - Προς άμεση έγκριση το ν/σ
Επιταχύνει τις διαδικασίες κατασκευής τερματικών σταθμών η Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
επιταχύνει την κατασκευή τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) επιδιώκει η Γερμανία και η ομοσπονδιακή γερμανική ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων dpa.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα υπουργεία Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης συνεργάζονται για την κατάρτιση πρότασης νόμου, ο οποίος θα προβλέπει ταχείες διαδικασίες έγκρισης για τη δημιουργία πλωτών και χερσαίων τερματικών σταθμών LNG στη βόρεια Γερμανία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου.

Στόχος του νόμου: fast track διαδικασίες

Στόχος του νόμου είναι όλες οι διαδικασίες έγκρισης και αδειοδότησης και η ανάθεση δημοσίων συμβάσεων και παραχωρήσεων να γίνονται πολύ πιο γρήγορα από όσο είναι δυνατόν με την ισχύουσα νομοθεσία, προκειμένου να επιτευχθεί η ταχύτερη δυνατή ένταξη του LNG στη γερμανική αγορά», αναφέρεται σε κυβερνητικό έγγραφο, το οποίο επικαλείται το dpa.
Οι εγκρίνουσες αρχές θα πρέπει να είναι σε θέση να αναστείλουν προσωρινά, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, κάποιες απαιτήσεις, όπως τις εκτιμήσεις περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επισημαίνεται στο έγγραφο.
Σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου της Γερμανίας, η εταιρία Uniper, θα κληθεί να πληρώσει τον επόμενο λογαριασμό της στη Ρωσία, ενώ ο Vladimir Putin επιμένει στην πληρωμή σε ρούβλια.
Μέχρι τώρα η Uniper έχει πληρώσει μόνο σε ευρώ, αλλά επεξεργάζεται τη λύση των δύο λογαριασμών, όπως επισημαίνει το δίκτυο RND.
Η πρόσφατη διακοπή παροχής φυσικού αερίου προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία έχει προκαλέσει ανησυχία για μια αντίστοιχη ξαφνική απόφαση σε σχέση με τη Γερμανία.
Ο καγκελάριος Olaf Scholz, προειδοποίησε πριν από λίγες ημέρες από την Ιαπωνία, ότι η Γερμανία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάτι ανάλογο, καθώς «ουδείς γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθεί ο αρχηγός του Κρεμλίνου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης