Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στη Σαγκάη: Τον μετέφεραν στο νεκροτομείο ενώ ήταν ζωντανός - Άρχισε να κινείται μέσα στον σάκο

Σοκ στη Σαγκάη: Τον μετέφεραν στο νεκροτομείο ενώ ήταν ζωντανός -  Άρχισε να κινείται μέσα στον σάκο
Στο βίντεο βλέπουμε τους υγειονομικούς υπαλλήλους ντυμένους με τις ειδικές προστατευτικές στολές να χειρίζονται τον υποτιθέμενο νεκρό που έχει τοποθετηθεί εντός του κίτρινου σάκου μεταφοράς, όταν ξαφνικά διαπιστώνουν ότι κινείται

Τον τρόμο βίωσε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τη Σανγκάη όταν οι εργαζόμενοι του γηροκομείου στο οποίο φιλοξενείται τον πέρασαν για πεθαμένο και τον έστειλαν στο νεκροτομείο.
Η απίστευτη όσο και τρομακτική σκηνή αποτυπώθηκε σε βίντεο από περαστικό προκαλεί αιχμηρά σχόλια για τις δυσλειτουργίας που παρατηρούνται στην κινεζική μεγαλούπουλη, καθώς συνεχίζεται η αυστηρή καραντίνα εκατομμυρίων πολιτών για τον κορωνοϊό.
Ο άνδρας που εκ λάθους δηλώθηκε νεκρός, τοποθετήθηκε σε ειδικό σάκο για να μεταφερθεί στο νεκροτομείο.
Στο βίντεο βλέπουμε τους υγειονομικούς υπαλλήλους ντυμένους με τις ειδικές προστατευτικές στολές να χειρίζονται τον υποτιθέμενο νεκρό που έχει τοποθετηθεί εντός του κίτρινου σάκου μεταφοράς, όταν ξαφνικά διαπιστώνουν ότι κινείται.
Το κεφάλι του άνδρα εμφανίζεται να βγαίνει από τον κίτρινο σάκο ενώ στο βίντεο ακούγεται η φωνή ενός άλλου άνδρα, πιθανότατα εκείνου που "τραβά" το βίντεο, να λέει:
"Το γηροκομείο είναι άνω κάτω.
Στέλνουν έναν ζωντανό μέσα σε σάκο για πτώματα, επειδή νόμιζαν ότι είχε πεθάνει. Η ομάδα που τον παρέλαβε λέει ότι ακόμα κουνιέται. Είναι ανεύθυνοι, πραγματικά ανεύθυνοι".

«Θα μπορούσε να είχε ταφεί ή να είχε αποτεφρωθεί ζωντανός»

Στην δημοφιλή κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo πολλοί εξέφρασαν δυσπιστία ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί ένα τόσο σοβαρό λάθος, ειδικά στη Σαγκάη, οι περισσότεροι όμως δηλώνουν εξοργισμένοι.
"Τα προβλήματα στη Σαγκάη βγαίνουν στη φόρα", αναφέρεται στο περισσότερα σχόλια στο Weibo. "Αυτό λογίζεται ως ανθρωποκτονία από πρόθεση", έγραψε ένας χρήστης. Πολλοί άλλοι επεσήμαναν ότι ο άνδρας θα μπορούσε να είχε ταφεί ή να αποτεφρωθεί αν δεν είχε ανακαλυφθεί εγκαίρως ότι ήταν ζωντανός.
"Η κυβέρνηση δεν νοιάζεται ... τι συμβαίνει στη Σαγκάη;" γράφει ένας άλλος χρήστης στο σχόλιό του.
Η περιφερειακή κυβέρνηση της Σανγκάης έδωσε απαντήσεις για το περιστατικό τη Δευτέρα, λέγοντας σε ανακοίνωση ότι ο ηλικιωμένος βρίσκεται πλέον σε σταθερή κατάσταση ενώ τρεις αξιωματούχοι απομακρύνθηκαν από το γραφείο πολιτικών υποθέσεων και το γραφείο κοινωνικής ανάπτυξης της περιφέρειας, καθώς και ο επικεφαλής του γηροκομείου. Οι κινεζικές αρχές έχουν επίσης ανακαλέσει την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ενός γιατρού που εμπλέκεται στο περιστατικό, και ο οποίος βρίσκεται τώρα υπό έρευνα, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης