Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη δήλωση από τον Ουκρανό πρέσβη στη Γερμανία: Προσβεβλημένο... λουκάνικο ο Olaf Scholz

Απίστευτη δήλωση από τον Ουκρανό πρέσβη στη Γερμανία: Προσβεβλημένο... λουκάνικο ο Olaf Scholz
Ο ουκρανός διπλωμάτης έχει κατ’ επανάληψη προκαλέσει αντιδράσεις με την κριτική που ασκεί στη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση της στον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα

Στη δήλωση του καγκελάριου Olaf Scholz ότι για την ώρα δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί το Κιέβο, λόγω του χαρακτηρισμού του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ ως ανεπιθύμητου από την ουκρανική πλευρά απάντησε ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο Melnik.
«Το να παριστάνει κανείς τον θιγμένο, δεν ακούγεται ιδιαίτερα ως στάση πολιτικού ηγέτη», σχολίασε ο κ. Melnik σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, χαρακτηρίζοντας τον Olaf Scholz με μια λαϊκή γερμανική έκφραση, ως «προσβεβλημένο λουκάνικο» («beleidigte Leberwurst»).

Σφοδρές αντιδράσεις 

Ο ουκρανός διπλωμάτης, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη προκαλέσει αντιδράσεις με την κριτική που ασκεί στη γερμανική κυβέρνηση για τη στάση της στον πόλεμο, τόνισε πάντως ότι ο καγκελάριος παραμένει ευπρόσδεκτος στο Κίεβο, αλλά η χώρα του δεν ενδιαφέρεται τόσο για συμβολικές επισκέψεις, όσο για την υλοποίηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του αιτήματος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου για την παράδοση βαρέων όπλων γρήγορα και την εκπλήρωση των υποσχέσεων που έχουν δοθεί.
Ο Melnik απέφυγε ταυτόχρονα να αναφερθεί στο ζήτημα που έχει προκύψει με τον κ. Steinmeyer και περιορίστηκε να δηλώσει ότι «έχουμε να κάνουμε με τον πλέον βάναυσο πόλεμο εξολόθρευσης από την εποχή της επίθεσης των ναζί στην Ουκρανία, όχι με νηπιαγωγείο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης