Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νόμο για να πιέσουν τον OPEC να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νόμο για να πιέσουν τον OPEC να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου
Ο OPEC αρνείται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, προκειμένου να μειωθούν οι διεθνείς τιμές οι οποίες έχουν εκτοξευθεί λόγω του κλιμακούμενου embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, όπως ζητούν οι ΗΠΑ  
Σχετικά Άρθρα

H Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ πέρασε την Πέμπτη νομοσχέδιο το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ουάσιγκτον να εναγάγει τον OPEC για μονοπωλιακή συμπεριφορά.
Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το σκεπτικό που αναπτύσσεται, έχει σαν στόχο να προσατεύσει τους Αμερικανούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις από ενορχηστρωμένες αυξήσεις στο κόστος της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης.
Το νομοσχέδιο, το οποίο όπως μεταδίδει το Reuters πέρασε από την επιτροπή με 17 ψήφους υπέρ και 4 κατά, θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από τη Γερουσία όσο και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη συνέχεια να υπογραφτεί από τον Αμερικανό πρόεδρο για να γίνει νόμος.
Παρόμοια νομοσχέδια που έβαζαν στο στόχαστρο τον OPEC είχαν εμφανιστεί στο Κογκρέσο όταν ανέβαιναν οι τιμές του πετρελαίου τις δύο τελευταίες δεκαετίες αλλά χωρίς επιτυχία.
Σε επιστολή του προς τα κράτη μέλη του πετρελαϊκού καρτέλ ο Γενικός Γραμματέας του OPEC Mohammed Barkindo τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό τα κράτη μέλη να ενισχύσουν τις διμερείς διπλωματικές επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους στις ΗΠΑ και να εξηγήσουν τα μειονεκτήματα για τις ΗΠΑ αν το νομοσχέδιο καταστεί νόμος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης